REMI ORLIĆA U OHRIDU Tedić se ispromašivao, ni penal nije pogodio
Foto: FSS

Mlada reprezentacija Srbije igrala je nerešeno 0:0 u Ohridu sa Severnom Makedonijom u okviru 2. kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Severna Makedonija - Srbija 0:0

Stadion:  Biljanini izvori u Ohridu. Sudija: Dimitri Munteanu (Moldavija).

SEVERNA MAKEDONIJA: Denkovski, Jankulov, Gjurkovski, Božinovski, Antovski, Elezi, Grozdanovski (58. Ferati), Fazlagić (86. Adem Ali), Ilievski (86. Skenderi), Čolakovski (66. Voša), Maksimov (66. Trajkoski). Selektor Dragi Kanatlarovski.

SRBIJA: Gordić, Tetek, Marković, Čestić, Šehović, Milosavljević (78. Zukić), Vidosavljević, Topić (56. Đerlek), Gavrić, Tedić, Stevanović (62. Jović). Selektor Zvonko Živković.

 

Bila je Srbija bolji rival u prvom delu utakmice, a imali smo četiri prilike (17, 28, 31. i 36.minut), sve četiri Slobodan Tedić, posle kojih nismo uspeli da postignemo gol.

Najbolju smo imali u 36. minutu sa 11 metara, ali golman Denkovski je prozreo nameru Tedića i lako odbranio jedanaesterac. Mogao je Tedić i nekoliko minuta ranije iz sjajne pozicije da savlada domaćeg golmana, ali utisak je da je požurio i propala je dobra prilika.

Koliko je mladi napadač želeo da postigne gol, utisak je da toliko nije imao strpljenja i koncentracije onda kada je to bilo najvažnije. U jednom periodu igre, sredinom poluvremena, domaći sastav je mogao sve da kazni, za samo dva minuta bio je u poziciji da opasno ugrozi Gordića ali na sreću sve je prošlo bez posledica.

Nastavak je doneo novu inicijativu našeg sastava. Bilo je situacija kada smo mogli da dođemo u vođstvo, ali nedostajao je ili završni pas ili više koncentracije u završnici akcije. Pokušali su Vidosavljević, Jović…Prilike koje su lako odlazile u nepovrat.

Možda je moldavski arbitar mogao u 61. minutu ponovo da pokaže na belu tačku, ali izostala je reakcija. S druge strane i domaćini su pretili, u 63. minutu Čestić je reagovao klizećim startom i sprečio neprijatno iznenađenje.

Do vođstva smo mogli i u 73. minutu posle gužve u šesnaestercu Severne Makedonije, ali Denkovski je opet odlično reagovao. Makedonci su mogli da kazne sve naše promašaje u 79. minutu kada je Fazlagić izašao sam ispred Gordića koji je odlično reagovao. Do kraja meča nismo uspeli da slavimo, osvojen je bod, a posle neočekivanog remija Francuske na Farskim ostrvima (1:1) nema sumnje da će u našoj grupi biti još iznenađujućih rezultata.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading