BEZ DLAKE NA JEZIKU Manćini otvoreno o obaranju rekorda i odluci kojom je ponizio Velšane
EPA-EFE/Alberto Lingria

Italija je najviše pokazala u dosadašnjem toku EP, pa ne čudi što više od 30 odsto čitalaca portala Alo.rs vidi "azure" na krovu Evrope. Selektor Roberto Manćini je izjednačio rekord Vitorija Poca od pre osam decenija sa čak 30 uzastopnih pobeda.

- Poco je osvojio mnogo važnih trofeja, a ja sam i dalje iza tog nivoa. Svaki tim u osmini finala može da osvoji EURO. Ne smemo da mislimo da možemo da pobedimo svaki meč i ne sme biti nikakvog uzimanja zdravo za gotovo. 

Mnogo se prašine podiglo kad je Manćini u finišu meča protiv Velsa Đanluiđija Donarumu zamenio Salvatoreom Siriguom, iako nije bila u pitanju povreda niti bilo kakva prinudna izmena. Velšani smatraju da ih je Manćini time ponizio, jer je Italija vodila rezultatom 1:0, imala igrača više i potpunu kontrolu utakmice.

Manćini je razlog video u ličnom primeru iz igračkih dana kada na Svetskom prvenstvu baš u Italiji 1990. godine nije odigrao ni minut. Tadašnji selektor Azeljio Vićini je prednost davao Đanluki Vijaliju, Salvatoreu Slikaćiju, Robertu Bađu i Andrei Karnevaleu.

Sadašnji selektor Italije je kasnije više puta izjavljivao da najviše žali za tim što nije dobio ni minut na Mundijalu u rodnoj zemlji i zato to nije želeo da učini Siriguu. Rezervni golman je dobio nekoliko minuta upravo u Rimu, a to je njemu verovatno bila poslednja prilika da zaigra za Italiju na nekom od velikih takmičenja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading