SITUACIJA SE PROMENILA IZ KORENA Viljareal pomogao Partizanu i napravio tektonske promene u Ligi šampiona
Tanjug/Ap

Partizan je jedan od klubova koji su profitirali na Viljarealovom osvajanju Lige Evrope, ali nije jedini, međutim ima i klubova kojima je "žuta podmornica" napravila džinovske probleme. Jedan od najvećih gubitnika posle finala Lige šampiona je Monako, koji sad nema garantovano mesto u grupnoj fazi, već mora u kvalifikacije za elitu. 

Monako će u kvalifikacije od trećeg kola staze pratilaca, a Galatasaraj i PSV će sad krenuti od druge runde.

Da nije slavio u finalu, Viljareal bi naredne sezone igrao u Ligi konferencija, ali pošto jeste španski tim se plasirao u Ligu šampiona, i to direktno u prvi šešir, među šampione nacionalnih prvenstava.

Mančester Junajted se kao veliki gubitnik sezone našao u drugom, po imenima klubova mnogo atraktivnijem šeširu, i izbegao mogućnost da se u grupnoj fazi naredne sezone nađe sa Realom, Barselonom, Juventusom, Pari Sen Žermenom i Seviljom, koji se takođe nalaze u drugom šeširu. Pored pomenutih klubova, u njemu je i Liverpul, dok će poslednji član biti poznat posle finala Lige šampiona.

Ukoliko u njemu slavi Čelsi, londonski klub će obezbediti mesto u prvom, Dortmund će završiti u drugom, dok će se Zenit naći u trećem šeširu. U slučaju da Mančester Siti osvoji prvi trofej Lige šampiona, tim iz Sankt Petersburga žreb čeka iz prvog, Čelsi iz drugog, a Dortmund iz trećeg.

Trijumf Viljareala znači i da će Porto definitivno biti u trećem šeširu. Zmajevi su se potajno nadali mestu u drugom, ali su im za tako nešto bile potrebne pobede večeras Junajteda, a u subotu Čelsija.

PRVI ŠEŠIR: Atletiko, Mančester Siti, Bajern, Lil, Inter, Sporting, Viljareal

DRUGI ŠEŠIR: Real, Barselona, Pari Sen Žermen, Juventus, Sevilja, Mančester Junajted, Liverpul

TREĆI ŠEŠIR: Ajaks, Lajpcig, Atalanta, Porto

ČETVRTI ŠEŠIR: Volfzburg, Milan

ČEKAJU RASPLET: Čelsi, Zenit, Dortmund, Bešiktaš, Dinamo Kijev, Briž

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading