RADONJIĆ GOVORIO O POVREĐENOM DAVIDOVCU Njegove reči zabrinuće navijače
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Crvena zvezda je u Beogradu pobedila Bajern 81:78 u 16. kolu Evrolige.

Sedma pobeda, jednu više ima branilac titule Efes koji je na plej-of mestu.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić je čestitao igračima način na koji su se izborili za pobedu:

- Bilo je važno da pobedimo, uz raspored koji imamo. Teška utakmica, počeli smo sa dosta grešaka u odbrani, posebno pri skoku. U drugom poluvremenu je bilo malo bolje, ali u poslednjih nekoliko minuta smo na obe strane bili dosta bolji i donosili dobre odluke. Pogodili smo važne poene. Velika pobeda za nas.

Osvrnuo se i na veliki broj skokova rivala u napadu:

- Bajern je imao puno ofanzivnih skokova, pogotovo u prvom poluvremenu. Nisu to bili sve klasični skokovi, u nekim situacijama su ničije lopte završavale kod njih u rukama, dali su nam jako puno koševa posle toga. To je oslikavalo rezultat nakon 20 minuta, s obzirom da smo šutirali sjajnih 7/9 za tri. Držali smo se napadom. U nastavku smo se trudili da budemo bolji. U završnici kada se lomilo, bili smo jako dobri, uzeli smo sve skokove, rešili situacije u napadu što dodavanjem, što šutem. Igrali smo protiv sjajne ekipe, koja ima veliki kvalitet i iskustvo. Jako je teško igrati takve mečeve, na par dana, a da ne pravimo neke greške.

Apostrofirao je ambijent:

- Rekao sam u najavi da nam je to potrebno. Protiv Barselone i sada protiv Bajerna me je dotaklo. Podsetilo na ono što sam imao priliku da osetim mnogo puta u prošlosti. Uz sve ono što prolazimo, a ne vidim da se to razume, bilo nam je stalo da iz ovoga rasporeda izađemo sa bar nekom pobedom. Morali smo da izvučemo zadnji atom snage. Svi smo morali da igramo, da bi se savladao jedan ovako odličan protivnik. Došli su po pobedu, igrali su odličan meč.

Osvrnuo se i na dolazeći meč protiv Borca:

- Opet očekujem lošu utakmicu. Potrudićemo se da igramo što bolje, da bismo pobedili. To je ideja. Od početka smo imali toliko problema sa povredama i sada smo ostali bez jednog igrača. Trudimo se da izvlačimo maksimum. Trudićemo se da sa što manje poraza završimo ABA ligu. Nosićemo to ponosno i da kada dođu završe borbe, da to bude kako treba.

Na pitanje o stanju Dejana Davidovca uzvratio je:

- Ne mogu sada još ništa da kažem, do subote ujutru teško da ćemo nešto više znati. Ali, gledajući kako je ona situacija izgledala, utisak mi je da neće igrati protiv Borca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading