PRINC HARI NIJE OTPEVAO HIMNU SVOM OCU "Oduzmite mu sve kraljevske titule i novac", besne Britanci
Foto: Printscreen/Twitter

Princ Hari našao se na udaru kritika pošto nije do kraja otpevao novu himnu Velike Britanije koja je posvećena njegovom ocu, kralju Čarlsu III.

Princ Hari optužen je da je pokazao "potpuno, nepoštovanje prema svom ocu" tako što je navodno prestao da peva "Bože čuvaj kralja" u palati u Vindzoru. 

Harijeva biografkinja, Angela Levin, bila je među mnogima koji su retvitovali snimak na kome se naizgled prikazuje vojvoda od Saseksa (38) stisnutih usana dok oni oko njega pevaju himnu u znak počasti njegovom ocu. Prikazao je kralja Čarlsa III kako se bori sa suzama dok se u Vestminsterskoj opatiji orilo "Bože čuvaj kralja".

Kralj nije otpevao himnu, pošto mu je ista i posvećena - a izgleda ni njegov sin Hari, koji je prikazan kako stoji odmah iza njega, kako gleda napred naizgled zatvorenih usta tokom poslednjih 10 sekundi odavanja počasti. 

Snimak poslednjih 10 sekundi himne pokazao je da su se Harijeve usne pomerale malo ili nimalo dok su ostali članovi kraljevske porodice oko njega jasno pevali "Bože čuvaj kralja". Pre snimka iz krupnog plana, iz šireg ugla prikazani su svi članovi kraljevske porodice kako pevaju himnu u znak počasti Harijevom ocu, kralju Čarlsu III.

Kraljica supruga Kamila je očigledno pevala novu himnu do kraja, kao i Čarlsova sestra, princeza Ana i njen suprug, viceadmiral Timoti Lorens. Kraljev brat Endru je takođe pomerao usta u kadru, kao i njegove ćerke iza njega.

Raniji snimak je takođe pokazao da drugi članovi kraljevske porodice, uključujući Harijevog brata, princa Vilijama i njegovu porodicu, jasno pevaju. Nije odmah bilo jasno da li je Harijeva supruga, Megan Markl (41), pevala omaž svom svekru, pošto joj se usta nisu videla od sveće koju je držala.. 

"Potpuno, nepoštovanje njegovog oca, nacije, krune i monarha", napisao je britanski veteran Majk Marfi na Tviteru sa nizom besnih emotikona. "Oduzmite mu sve kraljevske titule i novac. Koliko će ga onda Netfliks želeti", napisao je ovaj veteran.

Drugi su takođe insistirali da je Hari jasno omalovažavao svog oca, koga je okrivio da mu je doneo "bol i patnju" - što je na kraju dovelo do njegove odluke da pobegne u Kaliforniju sa suprugom glumicom.

 "Ne bi mogao više da bude nepoštovan da je pokušao", napisao je jedan muškarac na Tviteru, dok je drugi primetio kako mora da je "užasno neprijatno kada je kralj tvoj tata, a ti sediš odmah iza njega".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Alo

20.09.2022 06:53

Midltonovi su više profitirali, pa mogu da pevaju. Postavili su potomci rudara svakog na svoje mesto.