"BRAT VRIŠTI NA MENE, A BAKA MIRNO POSMATRA" Princ Hari sa tugom se prisetio zastrašujućih trenutaka iz  Bakingemske palate, otkrivši detalje "prljave igre" porodice
Tanjug/Ap

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl pokrenuli su nove kritike britanske kraljevske porodice u novim epizodama svoje dokumentarne serije Netfliks objavljene u četvrtak, optužujući starijeg brata princa Vilijama da je deo medijskih napada.

Vilijam, sada prestolonaslednik, vrištao je na njega kada je razgovarao o napuštanju zvanične kraljevske uloge pre skoro tri godine, rekao je Hari, dodajući da veruje da su mediji odgovorni što je Megan imala pobačaj.

U prvim epizodama objavljenim prošle nedelje, članovi kraljevske porodice pobegli su relativno nepovređeni. Ali u poslednja tri, Hari tvrdi da njegova porodica ne samo da nije uspela da spreči negativno izveštavanje štampe, već je to aktivno podsticala.

"To je prljava igra. Ima curenja, ali ima i podmetanja priča", rekao je Hari. "Dakle, ako tim za komunikacije želi da ukloni negativnu priču o nekome, oni će trgovati i dati nešto o drugoj osobi".

Rekao je da su on i stariji brat Vilijam, prestolonaslednik, videli šta se desilo sa kancelarijom njihovog oca Čarlsa i složili se da se to više nikada neće ponoviti.

"Više bih voleo da budem uništen u štampi nego da igram tu igru ili da se menjam", rekao je Hari.

"Videti da kancelarija mog brata kopira istu stvar koju smo oboje obećali da nikada nećemo uraditi bilo je pretužno". Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, kako su Hari i Megan zvanično poznati, povukli su se sa kraljevskih dužnosti u martu 2020, rekavši da žele da započnu nove živote u Sjedinjenim Državama daleko od medijskog uznemiravanja, za koje je par rekao da je pretio da uništi njihovo mentalno zdravlje.

On je ispričao detalje kriznog samita održanog na imanju Sandringem na kome je prisustvovao zajedno sa pokojnom kraljicom Elizabetom, Čarlsom i Vilijamom.

"Bilo je zastrašujuće videti brata koji vrišti i viče na mene, moj otac govori stvari koje jednostavno nisu bile istinite, moja baka je mirno sedela, a sve je znala", rekao je on.

I Bakingemska palata i Vilijamova kancelarija, Kensingtonska palata, rekli su da neće komentarisati dokumentarac.

 "To je tvoj brat. Neću ništa reći o tvom bratu, ali to je tako očigledno"

Kraljevski izvor je takođe rekao da ni palata ni predstavnici Vilijama ili drugih članova kraljevske porodice nisu kontaktirani za komentar o samoj seriji, što je u suprotnosti sa saopštenjem Netflika u kojem se tvrdi da su odbili da komentarišu.

Epizode ​​su objavljene samo nekoliko sati pre nego što će Čarls, njegova supruga Kamila, Vilijam i njegova supruga Kejt, zajedno sa ostalim članovima kraljevske porodice, prisustvovati misi u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, koja će takođe biti posvećena pokojnoj kraljici, čija sahrana tamo je održan u septembru.

U drugoj sceni iz dokumentarca, par je prikazan kako razgovara o bivšem Vilijamovom saradniku koji je svedočio u Meganinoj uspešnoj tužbi za privatnost protiv Mejl on Sandej novina zbog objavljivanja pisma koje je napisala svom otuđenom ocu.

U svom svedočenju, bivši pomoćnik Džejson Knauf, koji je takođe radio za par, sugerisao je da je Megan u to vreme bila svesna da bi pismo moglo da procuri. "To je tvoj brat. Neću ništa reći o tvom bratu, ali to je tako očigledno", rekla je Megan Hariju.

Netfliks je uključio izjavu predstavnika Knaufa, koji je rekao da su tvrdnje „potpuno lažne“. Hari je takođe rekao da veruje da je stres zbog slučaja Maila doveo do toga da Meghan izgubi njihovo dete.

"Verujem da je moja žena pobacila zbog onoga što je Mail uradio“, rekao je on. „Mogu reći iz onoga što sam video da je do pobačaja došlo zbog onoga što su pokušavali da joj urade. Nije bilo komentara iz novina. U Britaniji, Harija i Megan novinari optužuju da žele da zarade desetine miliona dolara od Netflik-a i drugih koristeći svoj kraljevski status da neprestano napadaju monarhiju.

List je takođe citirao bivše neimenovane kraljevske saradnike koji su osporili narativ para u dokumentarcima, rekavši da je u njihovim izjavama bilo netačnosti.

"Istina je da su negativne priče o Hariju i Megan počele da cure tek kada je njihovo ponašanje postalo toliko odvratno da je bilo nemoguće sakriti", napisala je Rebeka Ingliš, urednica Dejli Mejla.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading