OVO SU NEOBIČNI MUZEJI U EVROPI Od uživanja u čokoladi do maženja sa macama
Alo, Aleksandar Nalbantjan

Postoje mnoge renomirane evropske institucije koje prikazuju umetnost, artefakte i antikvitete koje većina putnika stavlja na svoje maršrute tokom obilaska.

Ali postoji mnogo manje poznatih objekata koji prikazuju blaga različite vrste. 

Muzej čokolade, Barselona

Ovaj primamljiv muzej je usredsređen na, čokoladu.Eksponati beleže istoriju čokolade, supstance koja je, može se reći, vredna za čovečanstvo kao i Mona Liza.Takođe ima gurmanski čokoladni kafić u kojem se možete prepustiti loncima bogate čokolade, kao i tartufima i drugim poslasticama. Ovaj porodični muzej je obavezan za ljubitelje čokolade ili radoznale posetioce kakaoa u katalonskoj prestonici.

Muzej šećera, Berlin

Svi ljubitelji šećera oduševiće se posetom berlinskom Muzeju šećera.Ovi eksponati slave najslađe stvari na planeti.Istorija šećera i njegove trgovine širom sveta je složena i jedinstvena.U stvari, potraga za ovim "belim zlatom" bukvalno je promenila svet u smislu njegovog uticaja na istraživanje, ropstvo, migracije, ekonomiju i još mnogo toga.Nikada više nećete uzeti tu kašiku šećera zdravo za gotovo nakon posete ovom prosvetljujućem muzeju.

Muzej mačaka, Amsterdam

Poznat u Amsterdamu kao Kattenkabinet, Muzej mačaka slavi skromnu, ali uvek zagonetnu kućnu mačku.Muzej je ispunjen slikama i skulpturama koje prikazuju mace svih vrsta, a postoji čak i nekoliko živih mačaka koje žive u muzeju.Ako ste ljubitelj mačaka, poželećete da pogledate kolekcije na ovom neobičnom mjau-izdanju.

Muzej igračaka, London

Engleska Popularna londonska atrakcija, divni Polokov muzej igračaka poznat je po izložbama tradicionalnih pozorišta igračaka i drugih igračaka. Dopada se ljudima svih uzrasta sa svojim antičkim kolekcijama uključujući plišane medvede, lutke i neverovatne limene igračke koje će vas očarati svojim zamršenim dizajnom.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading