LOPOVI KRADU NOVAC PO CRKVAMA Sveštenik i meštani uhvatili ih na delu
Foto: Printscreen/Foto: RINA

U nekoliko crkava u Mačvi poslednjih mesec dana lopovi su učestalo krali priloge sa oltara i ikona, a poslednji put se to dogodilo na Božić - u po bela dana. Prema saznanjima našeg portala, do sada je policiji prijavljena samo jedan slučaj koji se dogodio na najveći hrišćanski praznik Božić, nakon što su sveštenik i meštani uhvatili lopove na delu.

"Zbog ovog slučaja nisu procesuirani. Vratili su sav novac koji su uzeli, a u pitanju je mala suma", naveo je naš izvor.

Sveštenik u tom selu se pred Novu godinu požalio nekolicini parohijana kako je primetio da je više puta u decembru nestajao novac sa oltara i ikona koji su parohijani ostavljali kao prilog. Zamolio je nekoliko meštana da "pripaze" na nepoznate ljude koji ulaze u crkvu, što su ovi i učinili i organizovali "stražu" u prodavnici preko preko puta.

"Baš na Božić automobil su parkirali ispred crkvenog dvorišta i uputili se u crkvu, a mi smo koji minut kasnije krenuli za njima. Jednog smo zatekli kako stavlja novac u džep od jakne. Nama je priznao da je uzeo još novca koji je izvadio iz džepova i vratio, a sveštenik ga je opomenuo da vrati i novac koji je bio pored svećnjaka", ispričao je očevidac ove krađe.

U drugom selu, prošlog meseca, iste lopove je na delu zatekao sveštenik kada je iz parohijskog doma došao za njima u crkvu. Vratili su sav novac, napustili crkvu, a sveštenik ovaj slučaj nije prijavio policiji mada je sve zabeleženo nadzornim kamerama.

Pretpostavlja se da su isti lopovi ukrali priloge sa ikona iz još jedne crkve, u selu u kojem žive, a zbog učestalih krađa na oprezu su sveštenici širom Mačve.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading