FILMSKA AKCIJA POLICIJE Objavljen snimak hapšenja 13 osumnjičenih iz "balkanskog kartela" (VIDEO)
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Tom prilikom je, kako prenose lokalni mediji, otkriveno pet plantaža marihuane u kojima je zaplenjeno više od 37.000 biljaka.

U šest pokrajinskih opština uhapšeno je 13 osoba i izvršeno je šest pretresa, u kojima je zaplenjeno i 25 kilograma pupoljaka marihuane i 32.000 evra u gotovini, piše Blic.

Plantaže su locirane u stambenim naseljima, daleko od urbanih centara, a najveće od njih osumnjičeni su postavili u napušteni hostel, koji su prethodno pretvorili u bunker.

Kako se dalje navodi, pored trgovine drogom, osumnjičeni su takozvanim "bebi" biljkama snabdevali prodavce u Barseloni.

Istraga je počela u januaru ove godine kao rezultat razmene informacija srpske i španske policije o vođi kriminalne grupe srpskog porekla koji je bio nastanjen u Španiji i koji je bio posebno aktivan u trgovini drogom sa svojim rođacima iste nacionalnosti.

"Nakon što su istražitelji locirali i identifikovali sve članove organizacije, otkrili su da su oni zaduženi za upravljanje eksploatacijom nekoliko useva marihuane u različitim delovima provincije Barselona. Organizacija je struktuirana na piramidalni način, sa jasnom raspodelom funkcija koje su svi njeni članovi znali i sprovodili na koordinisan i podređen način, uz punu diskreciju u komunikaciji kako bi se garantovala njihova bezbednost", navodi izvor španskih medija.

Osim navedenog, policija je zaplenila i tri mobilna telefona i jedno vozilo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading