BELIVUKOV ČOVEK PRIZNAO KRIVICU Srđan Lalić ispričao detalje iz kuće strave u Ritopeku (FOTO, VIDEO)
Foto: Alo/Masonri Jošida

On je priznao sva dela iz optužnice, među kojima je i pet ubistava.

Lalić je na današnjem ročištu ispričao detalje iz kuće strave u Ritopeku.

Miljković i Belivuk, kao i ostali optuženi, su se izjasnili da nisu krivi, dok je Lalić rekao da je kriv i da će detaljno izneti odbranu, nakon čega su ga stražari odvojili od ostatka optuženih.

Pripremno ročište koje je u toku je prekinuto je jer je sudija dala pauzu zbog svađe dva advokata Veljka Belivuka i Marka Miljkovića oko toga ko će prvi izlagati. 

Pripadnici kriminalne grupe Veljka Belikvuka i Marka Miljkovića, koji se nalaze u pritvoru u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj, sprovedeni su u pratnji policije u zgradu Specijaknog suda. Na suđenje su došli i njegovi advokati Gordana i Vladimir Petrović.

Saobraćaj u tom delu Ustaničke bio je privremeno obustavljen dok su policijske marice i džipovi prolazili uz zvuke sirena.

Inače, ispred zgrade u Ustaničkoj, na samom ulazu, postavljena su dvojica propadnika Žandarmerije "pod punom opremom", sa šlemovima i oružjem.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je izjašnjavanjem o krivici optuženih, nastavljeno pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Kako je jedan od advokata rekao novinarima, pripremno ročište je nastavljeno izjašnjavanjem o krivici optuženih.

Optuženi će se kratko izjasniti da li su krivi za krivična dela koja im se stavljaju na teret, posle čega se očekuju uvodna izlaganja odbrane.

Na jučerašnjem pripremnom ročištu pročitana je optužnica do kraja.



Belivuk i Miljković su angažovali nove advokate, Vladu Petrovića i Gordanu Božilović Petrović i oni će ih nadalje zastupati.

Ranije je pripremno ročište odlagano nekoliko puta.

Prvi put je odloženo u martu zbog zahteva za izuzeće postupajućih sudija i tužilaca, a drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih.

Lazarević je uhapšen 14. aprila kao član kriminalne grupe Darka Šarića i on se od tada nalazi u pritvoru.

Prethodno pripremno ročište odloženo je jer je Miljković otkazao punomoćje svom advokatu i ostao bez branioca, a kojeg mora da ima na ovom suđenju.

Organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i njeni pripadnici potvrđenom optužnicom terete se za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branooci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilc i sudsko veće.

Na ovom ročištu optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno da li priznaju ili negiraju krivična dela za koja se terete, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading