VULETIĆU PRETI ZATVOR Podmenuto policiji zbog Belivukovog bunkera
Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je, povodom navoda bivšeg potpredsednika FK Partizan Vladimira Vuletića, da su inspektori Službe za borbu protiv organizovanog kriminala utvrdili da Sportsko društvo Partizan nije imalo sklopljen ugovor o zakupu prostorija na stadionu u Humskoj sa preduzećem "Mitona" niti sa funkcionerom SNS Miloradom Pušicom.

- Informacija dobijena od Vladimira Vuletića pokazala se neistinitom. O razlozima dostavljanja lažnih vesti pripadnicima SBPOK razgovaraćemo sa gospodinom Vuletićem - navodi se u saopštenju MUP.

Vuletić je ranije predao SBPOK fotokopiju navodnog zapisnika sa sednice Upravnog odbora SD Partizan u kojem, kako je naveo, stoji da se restoran sa baštom i pripadajućim objektima na stadionu Partizana izdaje na 15 godina preduzeću "Mitona" iz Beograda. Reč je o prostorijama koje je koristila grupa Veljka Belivuka.

Vuletić je u SBPOK saslušan 26. maja, kada je ispitivan o poslovanju FK Partizan. Pre toga je 10. marta bio na saslušanju zbog njegovog poznanstva s Veljkom Belivukom, i to zbog tri krivična dela: pranje novca, otmica i iznuda.

Prema krivičnom zakoniku Srbije, Vuletiću preti i zatvorska kazna do tri godine. Kako su  rekli pravni stručnjaci, njegov pokušaj da policiji podmetne lažni zapisnik da bi nekom naudio može se podvesti pod lažno prijavljivanje, regulisano članom 334 Krivičnog zakonika.

Po stavu jedan tog člana, Vuletiću preti od tri meseca do tri godine zatvora. Eventualno, mogao bi još da odgovara i za falsifikovanje isprave.

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading