NIŠTA IM NIJE SVETO Astrolozi otkrivaju ko gazi sve pred sobom da bi došao do uspeha
Foto: printscreen/facebook

Međutim, kao i u svemu u životu, čovek negde treba da pronađe meru. Šta se dešava u onom slučaju kada u ambiciji preteramo? Da li postajemo problematični ili se nešto drugo sa nama dešava?

Da li konstantna želja za uspehom može da dobije neki neprirodan tok i da preuzme kontrolu nad životom pojedinca? Odgovor je veoma jednostavan – može! Tada nastaje nešto što se žargonski naziva „prokleta ambicioznost“, a tumači se kao želja za konstantnim uspehom, često nerealnim i po cenu koštanja koja često može biti „skupa“! Koliko ste skloni da upadnete u ovakvo stanje duha, pokazuje sledeća analiza.

Ovan

Ovnovi mogu pod uticajem izvesnih okolnosti da dođu do toga da postanui „prokleto ambiciozni“. Njihov problem je u tome što su oni znak koji u osnovi sadrži ambiciju i sve što bi moglo da se tumači kao uspeh njih motiviše. Ako vežu uspeh za uspehom, navići će se na to i poželeće da budu uspešni i dalje po svaku cenu.

Bik

Bikovi mogu da budu „papreno ambiciozni“. Recimo da je to kategorija koja se ipak tumači kao nešto što je za lestvicu ispod od „proklete ambicioznosti“. Naprosto, oni vole da budu uspešni, ali umeju da prepoznaju to da im je ambicija počela da vlada životom, duhom, telom i da to maksimalno iskontrolišu.

Blizanci

Blizanci imaju dosta „zdrave“ ambicije. U osnovi, kod njih je sadržana jedna težnja za komfornim životom, pa oni retko kada mogu da muče sebe, iscrpljuju se radom, samo da bi postigli neke ciljeve. Deo „proklete ambicije“ koji im se ipak može „prikačiti“, je taj da će želeti uspeh bez obzira na druge oko sebe.

Rak

Rakovi sigurno ne podpadaju pod uticaj nikakvih ambicija koje ne bi bile u granicama normale. Oni jako dobro umeju da se kontrolišu, a uspeh u prinicpu i nije nešto na šta se „lože“, budući da Rakovi mogu da budu izuzetno srećni i sa jako malo novca, para, pod uslovom da su neke druge stvari kod njih ispunjene.

Foto: Shutterstock

 

Lav

Lavovi mogu da odu u ovu vrstu ekstrema, jer postoji jedna tendencija i potreba kod njih, da se osećaju superiorno u odnosu na druge. A kako bi to najbolje postigli, nego da se njihove ambicije ostvare. Lav može da „grize“ samo da bi došao do uspeha i ostvario svoje ciljeve u poslu, položaju ili materijalnom smislu.

Devica

Devica koja je u osnovi veoma sentimentalna kada je „podela plena“ u pitanju, baš i neće biti kolegijalna, solidarna, odnosno neće na bilo koji način dovoditi sebe u rizik da ostane „kratkih rukava“. Oni jesu u velikoj meri „prokleto ambiciozni“ samo što to dolazi u lepom pakovanju, pa je to jako teško ustanoviti.

Vaga

Vaga ume da podredi svoj život poslu, ambiciji i uspehu i da zaista uništi svoj društveni život, slobodno vreme, da ostane bez prijatelja. Vaga neće oštetiti druge zbog svoje ambicije (uglavnom), ali će biti veoma autodestruktivna i taj osećaj može da je obuzme toliko da čak možda nikada i ne prestane!

Škorpija

Škorpije su primer proklete ambicije „iz udžbenika“! Posmatrajući njihove ambicije koje su uvek megalomanske, nerealne i tu borbu za njihovo ostvarivanje želja, mogu da se pišu doktorske disertacije! Oni će apsolutno ići protiv svega, svih, samo da stignu do cilja, ali ih to ne frustrira niti čini nesrećnim, naprotiv!

Strelac

Stelac uglavnom ima u sebi zdravu vrstu ambicije. Njihov vredan rad, uglavnom ne pređe u neku lošu fazu koja se tumači na loš način ili bilo šta slično. Osnova je dosta dobra da oni mogu da vladaju sobom i sopstvenim ambicijama. Tek ponekada odu u ekstrem, ali to uglavnom bude samo na neki kraći period.

Jarac

Jarčevi i „prokleta ambicija“ ne moraju da budu značajno povezani! Ponekada može da se dogodi da Jarac, ako je u dužem vremenu vredno radio, a nije dobio priznanje za svoj uspeh, ili materializovao rad na željen način, bude u nekoj vrsti žurbe za uspehom unutar koje isplivaju neki elementi proklete ambicioznosti.

Vodolija

Vodolija je možda i najmanje od svih „prokleto ambiciozan“ znak! U globalu, one su veoma srećne kada usreće druge, pa će ponajmanje svoj uspeh, gledati da temelje na neuspehu nekog drugog. Takođe, oni neće da se liše svog komfora, slobodnog vremena za porodicu i kreativne aktivnosti samo da bi malo više zaradili.

Ribe

Ribe pored Škorpija mogu da se tumače kao jedan od naj „prokleto-ambicioznijih“ znakova zodijaka. One bi trebale značajno da vode računa o tome da ne odu u ekstrem, ako je ikako moguće, jer u globalu, ekstremna stanja za nju nisu dobra, i ona ne ume onoliko dobro da se s tim nosi kao Škorpija, a da ne bude samodestruktivna.

Komentari (0)

Loading