NEDELJNI HOROSKOP: Naredna sedmica može biti prava prekretnica za mnoge znakove, nekima će se život okrenuti naopačke!
Foto: Shutterstock

OVAN  

Posao 

Posao vas mentalno iscrpljuje tokom ove nedelje. Pokušavate da budete korektni sa kolegama, ali jednostavno ne možete sa svima da uspostavite zadovoljavajuću komunikaciju. Neke kolege vas nerviraju, a za neke imate utisak da su ograničeni i da vas uopšte ne razumeju, pa samim tim i ne podržavaju vaše ideje. Oblast finasija je zadovoljavajuće prikazana, tako da možete očekivati zaista pun novčanik ovoga meseca. Očekuje vas dobitak koji će vas osporoložiti, ali imate i iznenadni trošak zbog koga ćete se zabrinuti i iznervirati. Zahvaljujući poslu imate mogućnost da se pojavite u medijima. Zbog toga ste pod stresom i ostavljate pogrešan utisak: da ste kruti i da je sa vama teško uspostaviti komunikaciju. Ovo je nepovoljan period za vraćanje duga ili kredita, najbolje da za tako nešto pričekate da prođe ova nedelja. 

Ljubav 

Pred vama je jedna zaista lepa i pre svega povoljna nedelja za ljubav. Topli ste, strastveni i ponosni na svoju voljenu osobu. Zaštitnički ste nastrojeni i pojačano emotivni. Imate potrebu za intenzivnom komunikacijom sa partnerom/partnerkom. Stalno zovete i raspitujete se, interesuje vas raspoloženje voljene osobe. Prija vam da čujete njen glas. Insistirate na učestalom viđanju i razgovoru. Partner je iznenađen vašom pažnjom i ima utisak da možda ipak malo preterujete. Pita se dokle će potrajati ovakvo vaše ponašanje, jer to baš i nije svojstveno vama. Vi podržavate svoje emocije i ne vidite ništa loše u tome. Prija vam kako se osećate i želite da taj osećaj bude večan. Pošto ste ove nedelje pojačano romantični, planirate da partnera/partnerku iznenadite poklonom i odlaskom na romantičnu večeru.  

Zdravlje  

U toku je nepovoljna nedelja za vas kada je zdravlje u pitanju. Bilo bi dobro da generalno pokušate da malo poboljšate svoj celokupan imunitet. Pojačano su vam osetljive kosti, koža i zubi. Ovi problemi mogu biti hronični i imaju potencijal da se ponovo javljaju. Mišići su vam atrofirali. Deluje da se niti krećete niti bavite rekreacijom i sportom. Nedostatak bilo kakve fizičke aktivnosti nepovoljno utiče na vaše celokupno zdravlje, stoga je jako bitno da se malo aktivirate. Zbog sporih refleksa možete imati problem sa kostima u smislu da može doći do uganuća, isčašenja, preloma, povreda... Disajni organi su vam ugroženi, a glava je posebno prikazana kao osetljiv deo tela kod vas ove ndelje. Treba i dalje da se čuvate svih hladnih stvari, promaje, vetra, kiše, gaziranih i hladnih pića.  

SAVET: Svako je kovač svoje sreće, a za vas je najveća sreća da imate sve konce u svojim rukama. 

BIK 

Posao 

Pred vama je jedna izuzetno zanimljiva radna nedelja. Finansije vam se konačno poboljšavaju što pozitivno utiče na vaš elan i volju za radom. Sa druge strane, čeka vas totalno neplaniran trošak koji će da vas na neki način zabrine. Nikome nećete reći za trošak da ne biste brinuli najbliže. Što se tiče posla prilično ste samouvereni, energični i imate utisak da sve znate najbolje. Međutim, komunikacija sa kolegama i saradnicima vam neće biti najbolja, a pogotovo sa vama nadređenom osobom. Oboje ste nezdravo tvrdoglavi tako da nećete uspeti da nađete rešenje. Kolege će ipak biti na vašoj strani u ovom slučaju. Ukoliko vaš posao ima veze sa sportom, građevinom ili bilo kojim poslom gde je potrebna fizička snaga, potrebno je da budete na oprezu, jer postoji mogućnost da se iznenada povredite.  

Ljubav  

U toku je prilično nepovoljna nedelja za vas kada je u pitanju ljubav i ljubavni odnosi. Problemi se kod vas vide na više nivoa. Prvo, komunikacija je prikazana kao naglašeno nepovoljna. Dijapazon dešavanja je širi, počev od toga da možete da se posvađate sa partnerom ili partnerkom završno sa tim da može doći do potpunog prekida svakog vida komunikacije. Uzrok je u vašoj nesigurnosti. Imate utisak da je voljena osoba izuzetno hladna prema vama i da vas apsolutno ne podržava. Umesto da otvoreno porazgovarate sa partnerom i razrešite svoje dileme vi na totalno neprimeren način ispoljavate svoje emocije. Na taj način ne samo da ne rešavate probleme nego dodatno pogoršavate situaciju. Kraj nedelje dočekujete totalno neraspoloženi i depresivni dok je vaša voljena osoba potpuno uzdržana i distancirana od vas. 

Zdravlje 

Kada je zdravlje u pitanju, nervi su vam poprilično osetljivi u toku ove sedmice, kao i disajni organi i glava. Postoji mogućnost temperature, groznice, upale grla i sličnih tegoba. Kosti, koža i zubi su osetljivi i to vas muči možda već duži vremenski period. Sva sreća pa nepovoljan period za kosti, kožu i zube neće još dugo trajati. Završava se konačno i to najverovatnije krajem meseca. Do tada, moguća je poseta stomatologu. Eliminatorni sistem je osetljv. Možete patiti od zatvora ili imati problema sa učestalim izbacivanjem nepotrebnih supstanci. Što se tiče pomoći, oslanjate se isključivo na zvaničnu medicinu. Neki čajevi i obloge imaju potencijal da vam pomognu, ali vi niste zainteresovani. Ako imate nekog prijatelja ili poznanika koji se bavi travarstvom, mogao bi da vam ponudi pomoć.  

SAVET: Ponekad je ipak najbolje da obrišete sve i da krenete u životu ispočetka. 

BLIZANCI 

Posao 

Nepovoljan period kada je u pitanju posao i radno mesto je i dalje aktuelan kod vas. Iako imate pomoć nadređenih, njihovu podršku i poverenje, imate utisak da niste dorasli poslovnim obavezama. Period stagnacije nekako jako dugo traje i imate osećaj beznađa. Niti verujete, niti nazirate kraj problemima. Ono što nije dobro je da će se problemi nastaviti naredna dva meseca. Znači, najbolje da prihvatite situaciju takva kakva jeste i da odradite ono što može da se uradi. Jedini poslovi koji koliko-toliko mogu da se odvijaju kako treba su poslovi vezani za decu, osnovno obrazovanje, srednje obrazovanje, izlaske, turizam, sport ili kulturu. Svi poslovi vezani za bilo koji tip uniforme, to se odnosi na vojsku, policiju, medicinare, biće u fazi zastoja i nosiće sa sobom pojačano nezadovoljstvo.  

Ljubav 

Oblast ljubavi je specifično prikazana kod Blizanaca u toku nedelje pred nama. Zaljubljeni ste, to je evidentno i očigledno, ne treba to ni da kažete, jer vam se vidi na licu. Imate potrebu da partneru ili partnerki pokazujete svoje emocije, da otvoreno pričate kako se osećate i šta vam sve ta osoba znači. Ono što je prikazano kao potencijalni problem u vašem ljubavnom odnosu je vaša posesivnost. Želite voljenu osobu isključivo i samo za sebe. Smatrate da ona treba da se posveti samo vama. Partner/partnerka je prikazan kao komunikativna osoba koja voli ljude, otvorena je i društvena. Vaš zahtev da smanjite druženje sa prijateljima neće prihvatiti. Smatra da niti treba takve stvari da zahtevate od nje, niti je ona prikazana kao osoba koja bez pogovora sluša tuđe sugestije. U odnosu ste sa osobom koja ima svoje mišljenje, tako da ćete morati da naučite da je slušate.  

Zdravlje 

U toku je za osobe rođene u znaku Blizanaca prilično nepovoljan zdravstveni period, koji ne samo da traje duži vremenski period, počeo je tokom proleća, nego će da traje još par meseci. Realno cela godina vam je bila problematična kada je celokupno zdravlje u pitanju. Ono što je dobro je da se loš period konačno polako bliži kraju. Ipak, dok se ne završi, doneće vam određene probleme: sa kostima, kožom i zubima. Ovi problemi mogu biti hroničnog tipa i imaju potencijal da dugo traju. Glava je i dalje osetljiva, takođe eliminatorni sistem, kao i spoljne genitalije. Mišići su vam totalno oslabili i potrebno je pod hitno nešto da uradite po tom pitanju. Moguć je neki prelom, uganuće ili povreda. Ovo je naročito nepovoljan period za one koje su već imali tu vrstu problema, jer može da se ponovi.  

SAVET: Sreća je putovanje, a ne cilj. Uživajte u tom putu i ne opterećujte se. 

RAK  

Posao 

Optimistični ste tokom ove nedelje i imate veru da ćete uspeti da rešite sve svoje nagomilane probleme. Sa puno energije, ali i upornosti fokusirate se na sve svoje poslovne probleme. Međutim, neće ići sve baš tako lako kao što ste se nadali. Komunikacija na radnom mestu je prikazana kao puna izazova. Prilikom sastanaka nećete uspeti da izdejstvujete dogovore koje ste želeli. Druga strana će se lavovski boriti za sopstvene interese tako da ćete biti nezadovoljni pregovorima. Drugi problem je vezan za odnos sa nadređenima. Deluje da je vaš nadređeni izgubio svaku nadu da će problemi da se reše. Dok ste vi spremni za borbu, a poraze prihvate kao sastavni deo života, on ima utisak kao da je sve gotovo i da nema nade da se situacija popravi. Probajte da kroz komunikaciju sa šefom uspostavite u njemu neku novu energiju i vratite mu volju za radom. 

Ljubav 

Situacija na polju ljubavi je za Rakove u toku ove nedelje očajna. Ne zna se kome je gore: onima koji su slobodni ili onima koji su u vezi. Bez obzira na različit status, u suštini oboma je u toku nepovoljan period za ljubav. Slobodni su izgubili nadu da će ikada upoznati pravu osobu i ući u stabilnu i toplu vezu. Zauzeti misle da je veza odavno izgubila čar, ali nemaju snage da je prekinu. Veza se odvija po inerciji, a u suštini je na izdisaju. Za par meseci Rakovi će konačno skupiti snagu da kažu drugoj strani da je došao kraj. Za sada eskiviraju komunikaciju i susrete sa drugom polovinom pravdajući se lošom situacijom na poslu. Partneru/partnerki smeta nedostatak pažnje partnera, ali zbog ponosa ništa ne komentariše. Potrebno je mnogo više truda i mnogo više iskrenosti da bi se nešto promenilo. 

Zdravlje 

Planete koje su već neko vreme bile retrogradne u vašem polju zdravlja konačno su krenule direktnim hodom nakon par meseci retrogradnog hoda i konačno donose poboljšanja na zdravstvenom planu. Daleko da je sve od idealnog, ali problemi vezani za žuč, jetru, kukove i reumu se polako stabilizuju. Shvatate da ste bili i još uvek ste fizički neaktivni. Donosite odluku da obavezno počnete da se bavite nekim sportom, da budete više u pokretu i da radite na svojoj kondiciji. Tokom ove nedelje biće vam teško da se pokrenete i stalno ćete nalaziti izgovore za odlaganje planova. Bilo bi dobro da jačate imunitet. Kosti su vam slabe, pa bi vam dobro došlo da unesete u organizam malo više kalcijuma. Imaćete fazu neraspoloženja, demotivisanosti i depresije koja srećom neće dugo trajati, maksimalno jedan do dva dana.  

SAVET: Budite kao voda, ona uvek ide napred i ne osvrće se nazad da vidi ko iz nje pije. 

LAV 

Posao 

Oblast posla se kod Lavova ove nedelje konačno pokreće. Uspesi su realno mali, ali imaju veliki učinak na vaše raspoloženje i celokupno samopouzdanje. Imate nove ideje, kao i nova rešenja za neke stare probleme. Sa puno optimizma se fokusirate na stare probleme i neke uspevate i da rešite. To naravno pomaže da se sa puno novog žara i elana bacite na sledeću grupu problema. Ako ste privatnik, onda ćete ove nedelje biti totalno demoralisani. Niti imate snage niti volje da se borite sa problemima. Neki Lavovi će čak razmišljati da stave tačku na privatan biznis. Ovu nedelju treba stoički da izdržite. Tokom iduće nedelje dolaze značajna dešavanja koja će konačno da pokrenu oblasti posla i privatnog biznisa. Finansijska sredstva su ograničena i razlog zbog kojih ste puni briga i preopterećeni. 

Ljubav 

Oblast ljubavi je dinamično prikazana kod Lavova tokom nedelje pred vama. Fokus je definitivno na komunikaciji. Bilo da ste u vezi ili slobodni, pokušaćete da ostvarite komunikaciju sa drugom stranom. Problem je što su vas stisli problemi sa svih strana: posao ne ide, para nema. Kako u takvoj situaciji da se osećate samouvereno i da osvojite osobu koja vam se jako dopada? Naravno da će vam ići teško. Drugoj strani neće biti jasno vaše ponašanje: da li vam se dopada ili ne, da li ne pokazujete inicijativu jer niste zainteresovani ili ste stidljivi. Svoja razmišljanja vam neće pokazati, niti ćete vi moći da ih naslutite. Diplomatično će da zadrži svoja razmišljanja za sebe i sačekaćete da vidi šta ćete vi sledeće da uradite. Morate se opustiti i razdvojiti poslovno od privatnog, ne dozvolite da vas stres nadvlada. 

Zdravlje 

Lavove muče iste hronične bolesti već nekoliko meseci, naravno i ove nedelje vas neće zaobići. Kosti, koža i zubi su na prvom mestu organa koji vam prave problem. Mogući su i bolovi u donjem delu leđa. Glava je osetljiva takođe. Moguća je temperatura, glavobolja, groznica ili pak migrena. Takođe, disajni organi su vam prilično osetljivi. Mogući su problemi i sa nervima. Raspoloženje može da varira u toku nedelje u zavisnosti od dana. Lavovi mogu biti ili impulsivni i skloni svađama i ispadanju iz takta ili mogu biti sušta suprotnost: zatvoreni, depresivni, neraspoloženi za bilo kakvu komunikaciju i druženje. Za njih bi bila najbolja fizička aktivnost: ne neki ozbiljni treninzi, nego rekreacija spojena sa opuštanjem, na primer šetnja, vožnja biciklom ili čak penjanje na neko manje brdo. Lavovima bi takođe prijao i pilates koji spaja elemente joge i fitnesa, a da pritom nije previše naporan. 

SAVET: Tok događaja u životu ne zavisi uvek od nas, ali način na koji reagujemo i te kako zavisi. 

DEVICA 

Posao 

Kod Devica, oblast posla nije najbolje prikazana tokom ove nedelje. Prvo, uobičajeno vredne i marljive Device neće biti raspoložene da rade. Finansijska nadoknada je takva da izaziva nerviranje i brige i Device smatraju da kolika je nadoknada toliki treba da bude i njihov trud. Nezadovoljne Device razmišljaju o novom poslu gde bi mogle više da zarade i da budu nagrađene za svoj trud i zalaganja. Već su se angažovale po tom pitanju i ova nedelja je povoljna za poslovne razgovore. Ono što je problem je da neće biti zadovoljne ponudom. Device su uvek svesne svojih kvaliteta, vole da rade, ali žele da njihov trud i vreme budu prepoznati i adekvatno stimulisani. Nova ponuda deluje kao da će sve ostati isto, samo će biti u novom pakovanju: slični problemi, slično okruženje, ali bez pomaka na bolje.  

Ljubav 

Loš ljubavni period je i dalje u toku, ali se njegov kraj konačno nazire. Trajaće do kraja meseca što znači da neke suštinske promene tokom ove nedelje nisu moguće. Device su nezadovoljne ljubavnom sferom bez obzira da li su slobodni ili imaju drugu polovinu. Nezadovoljstvo traje duži vremenski period i konačna odluka se polako formuliše u mislima. Oni se ne zaleću u veze, ali isto ne donose odluku preko noći da je prekinu. Kod Devica polako sazreva odluka da je za njih najbolje rešenje prekid veze najbolje. Imaju utisak da veza nikuda ne vodi, d je komunikacija loša, bez razumevanja, neharmonična. Emocije su se vremenom izgubile.  

Zdravlje 

Kada je zdravlje u pitanju prisutni su isti problemi kao i u prethodnom periodu. Nervi su osetljivi. Mogući su problemi sa pritiskom, slaba cirkulacija, hormonski poremećaji. Sem toga, osetljive su genitalije i grlo. Problemi mogu iznenada da nastanu, da ne traju dugo i da se brzo povuku. U pitanju su problemi sa kojima su se Device susretale do sada. Devicama su kosti prilično osetljive. Treba da obrate pažnju na motoriku. Imaju jako slabe reflekse pa bi mogli slučajno da se sapletu, padnu i povrede. Ukoliko su već imali neki prelom, uganuće ili povredu do sada postoji mogućnost da imaju isti ili sličan problem na istom mestu. Mišići su atrofirali. Device su u fazi kada ne vode računa o svom zdravlju.  

SAVET: Zapamtite, uvek ste u najboljim godinama samo ako ih znate živeti. 

VAGA 

Posao 

Poslovne ideje koje zastupate ne odobravaju vam ni kolege ni nadređeni. Zbog toga imate utisak da vas ne razumeju i da vas poslovna okolina tokom ove nedelje ograničava. Pokušavate da masu poslova odradite na brzinu, ali vam ipak ni to ne ide. Biće vam potrebno daleko više vremena i truda da odradite sve što ste zamislili. Ljutite se sami na sebe što vam se posao sporo odvija. Krajem nedelje moguća je blaga nervoza i frustracija zbog toga što niste odradili sve ono što ste planirali. Jedina oblast kojom ste zadovoljni tokom ove nedelje su finansije. Stiže novac koji vas motiviše da nastavite ka nekom svom zacrtanom cilju. Starija osoba iz poslovnog okruženja ili neko koga znate duži vremenski period želi da podeli svoje iskustvo sa vama ne bi li vam olakšala muke. Poslušajte savet iskusnijeg, puno će vam značiti. 

Ljubav 

Oblast ljubavi je odlično prikazana u nedelji pred vama. Odnos sa partnerom/partnerkom je toliko stabilan i čvrst da ga vi idealizujete. Partner je neko na koga možete da se oslonite i to vam mnogo znači. Kao potencijalni problem se vidi vaša pojačana ljubomora i posesivnost. Želite da se voljena osoba posveti isključivo vama i vašoj vezi. Smeta vam čak što se viđa sa svojim prijateljima. Partner smatra da preterujete i smiruje vas. Veruje da kada je stabilna veza ne treba preterivati sa zahtevima i očekivati od njega da prekine komunikaciju sa drugim ljudima. Partner vas umiruje, ali vi i dalje ne želite da ga delite sa prijateljima. Toliko vam je dobro da počinjete da maštate na temu braka i venčanja, ali čekate da partner pokaže inicijativu u tom smeru. Ipak je potrebno da radite na svom strpljenju kao i na tome da voljenoj osobi dajete više prostora. 

Zdravlje 

Oblast zdravlja nije najbolje prikazana u toku ove nedelje. Kod vas su i dalje aktivni hronični zdravstveni problemi. Oni se odnose na kosti, kožu i zube. Disajni organi i grlo su vam vrlo osetljivi ovih dana. Treba da se pripazite hladnoće, na primer hladnih napitaka ili svežih večeri. Motorika vam nije sjajna. Reakcije su usporene. Prilikom nekog pada možete se loše dočekati na ruke, pa budite pojačano oprezni Mogući su problemi sa ekstremitetima, nogama i rukama. Pazite da se ne sapletete i povredite. Oblast saobraćaja je takođe izazovno prikazana kod Vaga tokom ove nedelje. To znači da treba da budete pažljivi i oprezni bilo da ste vozač ili pešak. Osobe koje su već imale neku saobraćajnu nezgodu treba posebno da pripaze da se ista ili slična stvar ne ponovi i dovede ih u još veći problem.  

SAVET: Uvek završite dan sa pozitivnim mislima i srcem punim zahvalnosti. 

ŠKORPIJA 

Posao 

Što se tiče posla u toku je i dalje nepovoljan period za osobe rođenje u horoskopskom znaku Škorpije. Slični probleme koje ste imali proteklih dana se nastavljaju i u toku cele nedelje pred vama. Posao se ne odvija onom brzinom kojom vi to želite. Slaganje sa kolegama nije baš najbolje ovih dana. Frustirani ste zbog toga što se posao ne pomera sa mrtve tačke, ma koliko energije ulagali u njega. Komunikacija vam nikako ne ide od ruke. Putovanja i sastanci koje planirate mogu biti poprilično prolongirani. Oni koji se budu održali neće najbolje proći, u smislu da nećete uspeti da se dogovorite. Imate utisak da ste na poslovnom dnu i utisak je objektivan. Morate biti svesni da skoro neće biti bolje, tačnije naredna dva meseca, tako da je najbolje da poslovnu situaciju prihvatite takva kakva je.  

Ljubav 

Oblast ljubavi nije najbolje prikazana u narednom periodu. Vaše emocije su postojane i intenzivne, ali druga strana ne odgovara na adekvatan način. Partner/partnerka je prilično impulsivan, temperamentan, reaguje odmah i ima naglašenu potrebu za dominacijom. Vi to donekle možete da razumete, ali ne i da podržite. Iz tog razloga mogući su sukobi, svađe i prepirke. Tačnije, voljena osoba će da ispadne iz takta i započne svađu, jer misli da se ne ponašate na adekvatan način prema njoj. Sa druge strane, vama neće biti do svađe niti ste skloni tom tipu komunikaciji niti verujete da svađom može išta da se desi. Nećete se upecati na izjave vama drage osobe što će nju dodatno da razbesni. Sledi vam distaniranje odnosno smanjen obim komunikacije. Najbolje je da se oboje malo udaljite i da onda hladne glave sednete da porazgovarate o svojim problemima. 

Zdravlje 

Što se tiče zdravlja situacija je ista kao i prethodne nedelje. Nema nikakvog poboljšanja u ovoj oblasti. Prisutni su hronični problemi vezani za kožu, kosu i zube. Poseta stomatologu je obavezna, pogotovo ako niste dugo kontrolisali svoje zube i desni. Treba da pripazite takođe na kosti. U slučaju bilo kakvog pada, imate potencijal da neku kost polomite, može doći do uganuća, naprsnuća, a u najboljem slučaju možete poprilično dobro da se ugruvate. Glava je osetljiva kod Škorpija ove nedelje, naročito grlo i sinusi. Važi i dalje savet da se pripazite hladnoće, bilo da je u pitanju hladno piće ili izlazak u prirodu. Imaćete osećaj da je vam je toplo, ali oznojeni na nekoj nižoj temperaturi možete se prehladiti. Pričuvajte se i prilikom bilo kakve rekreacije: vožnje biciklom ili neke druge.  

SAVET: Sreća je na strani onog ko je zadovoljan, tako da vežbajte sebe da budete zahvalniji. 

STRELAC 

Posao 

Oblast posla je specifično prikazana u smislu da vas u određenim delatnostima očekuje uspeh, a negde neuspeh. Ovo je odlična nedelja za komunikaciju sa nadređenim. Deluje da se razumete, da ste na istoj liniji i da imate iste ciljeve. Međutim, kada su kolege u pitanju može doći do neslaganja. Problem je obostrana tvrdoglavost i nedostatak želje za kompromisom. Deluje da će svako vući na svoju stranu što će onemogućiti harmoničan i normalan rad. Finansije vas brinu. Sa nadređenim ćete razgovarati o povećanju nadoknade. Druga strana smatra da ste vredna i odgovorna osoba pa će pristati na vaš predlog. Doza toleranije i popuštanja bi vam dobro došla.  

Ljubav 

Pred vama je teška i nezadovoljavajuća ljubavna nedelja bilo da ste slobodni ili imate partnerku. Bićete totalno nezainteresovani za komunikaciju i susrete. Ukoliko ste slobodni to neće prouzrokovati nikakav problem. Prijatelji će vam biti bitni, gledaćete da se nađete sa njima i opustite. Drugoj polovini vaše ponašanje neće prijati. Očekivaće određenu dozu pažnje sa vaše strane, a kako će izostati to će prouzrokovati određenu reakciju. Partnerka će pokušati da vas usmeri u smeru koji njoj odgovara, ali vama neće pasti na pamet da joj se prilagodite. To će dovesti do njene burne reakcije. Probleme nećete uspeti da rešite, a vi ćete u suštini biti i nezainteresovani za poboljšanje odnosa.  

Zdravlje 

Prvenstveno su vam nervi osetljivi tokom ove nedelje, kao i cirkulacija i pritisak. U pitanju su problemi koji se povremeno ponavljaju, znači nisu stari problemi nego nešto na šta se već odavno navikli. Ovi problemi mogu da vam prouzrokuju i neke druge, potpuno nove probleme. Naime, može se desiti da se na nervoj bazi previše fokusirate na hranu ili obrnuto, da je u potpunosti zanemarite. Potrebno je da povedete računa o ishrani tokom ove nedelje. Genitalije su vam takođe posebno osetljive. Ne bi bilo loše da početkom nedelje odete kod ginekologa ili urologa. Bilo bi dobro da u fizičkom smislu pokrenete, na primer, da odete u šetnju ili vožnju biciklom. Nema potrebe da uvodite neki strogi sportski režim, obična rekreacija bi vam sasvim dovoljno pomogla da se opustite i u potpunosti relaksirate. 

SAVET: Kad se život promeni i postane teži, vi promenite sebe i postanite još jači. 

JARAC 

Posao 

Pred Jarčevima je nepovoljna radna nedelja tokom koje im mnoge stvari neće ići od ruke. Komunikacija im je ugrožena, pogotovo sa poslovnim saradnicima. U slučaju planova vezanih za neka putovanja i sastanke, možete očekivati ili da se otkažu ili da se prolongiraju. Ukoliko i dođe do nekih sastanaka, nećete skoro ništa uspeti da se dogovorite, tako da je najbolje da sačekate neku narednu nedelju. Imaćete krute stavove, gledaćete prvenstveno svoje interese, nećete biti spremni ni na najmanji kompromis. Druga strana će odustati od bilo kakve saradnje sa vama smatrajući da ste preteški za bilo kakav dogovor i dugoročnu saradnju. Privatnici će imati sličan, ograničen i nekompomisan stav koji će im odmoći da svoj biznis stabilizuju i razviju. Ipak, budite strpljivi jer dolaze bolji dani za Jarčeve kada je u pitanju posao. 

Ljubav 

Oblast ljubavi je zanimljivo prikazana, naročito osobama rođenim u znaku Jarca koje su slobodne. Njima sledi novo poznanstvo sa osobom koju će doživeti kao komunikativnu, šarmantnu i energičnu. Za vas je to jako privlačno. U periodu ste kada imate naglašeno visoke kriterijume prilikom izbora partnera ili partnerke, a nova draga osoba će posedovati kvalitete koje oduvek tražite. Ukoliko ste u vezi, biće problema u ovoj oblasti. Uzrok je vaša ljubomora i utisak da vam partner/partnerka ne posvećuje dovoljno pažnje odnosno da je hladna prema vama. Pokušaćete da voljenoj osobi nametnete svoje stavove, ali će ona to odlučno odbiti. To će dodatno da vas iznervira. Vama odgovara partner ili partnerka koja ima tradicionalna shvatanja odnosno koja se povinuje vašem mišljenju. 

Zdravlje 

Oblast zdravlja je prilično izazovno prikazana za Jarčeve u toku nedelje pred vama. Toliko ste osetljivi i toliko vam je pao imunitet da postoji čitav dijapazon mogućih problema. Disajni organi su vam posebno osetljivi. Imate sklonost da dobijete upalu grla ili ga možete iziritirati korišćenjem hladnih napitaka. Kosti, koža i zubi su pojačano osetljivi. Odlazak kod stomatologa je obavezan, pogotovo ukoliko dugo niste odlazili na kontrole. Mišići su vam oslabljeni odnosno motoričke funkcije. Nemate kondiciju, sporo reagujete. Postoji mogućnost povreda. Deluje da o zdravlju uopšte ne razmišljate tako da će zdravstveni problemi da vas podsete koliko je ono važno i na šta treba da obratite pažnju. Za početak, pre svih problema, bilo bi jako dobro kada bi se potrudili da podignete imunitet.  

SAVET: Život od nas ne traži da budemo najbolji, već da se trudimo najbolje što možemo. 

VODOLIJA  

Posao 

Prema poslu i obavezama imaćete prilično fleksibilan stav tokom ove nedelje. Radna nedelja započinje nerviranjem, nastavlja se teškoćama i završava se sa nadom da će biti bolje. Problemi su vezani uglavnom za saradnju sa strancima ukoliko radite u nekoj takvoj firmi. Komunikacija je dosta loša kod Vodolija tokom ove nedelje. Deluje da ne umete da se izrazite na pravi način, pa na kraju i komunikaciju u potpunosti izbegavate. Ne možete da nađete zajedničku tačku interesovanja. Druga strana nije zainteresovana za kompromis. Vama je jasno da strani partneri nisu raspoloženi za saradnju i najradije biste odmah prekinuli svaku komunikaciju sa njima, ali zbog firme ne možete to da uradite. Poslovi vezani za institucije zatvorenog tipa i sudstvo će takođe biti pod negativnim uticajem u toku cele ove nedelje. 

Ljubav 

Iako ste otvorenog uma i miroljubivi, ova nedelja će doneti probleme upravo na polju komunikacije sa partnerom ili partnerkom. U fazi ste kada imate potrebu da budete sami i kada vas komunikacija sa drugima u potpunosti mentalno iscpljuje. Ukoliko ste slobodni, ne pada vam na pamet da se potrudite oko nekog novog poznanstva. Ukoliko ste u vezi, potreban vam je odmor od voljene osobe. Ona to naravno neće razumeti, odnosno neće prihvatiti na pravi način. Vaš stav je da niste dužni bilo kome išta da objašnjavate, uključujući i partnera. Druga strana će imati utisak da je izbegavate i burno će reagovati. Umesto normalne priče i razumevanja doći do sukoba sa partnerom ili partnerkom nakon čega možda da usledi iznenadni prekid komunikacije. Najbolje je da sačekate da bura prođe, pa da izgladite odnose. 

Zdravlje 

Kada je zdravlje u pitanju, mogući su problemi sa nervima i krvnim pritiskom. Na početku nedelje bićete prilično osetljivi, naročito zbog problema na poslu, a vaše zdravlje će zbog toga da trpi. Moguć je skok pritiska baziran na nervnoj bazi. U pitanju su stvari koje se redovno ponavljaju kod vas. Vama nije uvek lako da ostanete mirni, a u stresnim situacija nervi i pritisak su prvi na udaru. Stomak je osetljiv, ali to će biti takođe posledica pojačanog nerviranja. Krajem nedelje nervi će ponovo biti na udaru, ali ovog puta reagovaćete na sasvim drugačiji način u smislu da ćete biti neraspoloženi, skloni negativnim generalizacijama i na prilično depresivan način razmišljati o sadašnjosti i budućnosti. Potrebno je da više odmarate i da pokušate meditaciju ili neki drugi način opuštanja koji vama najviše odgovara. 

SAVET: Veliku snagu ima onaj koji može da prećuti i kada je u pravo, zato budite mudriji. 

RIBE 

Posao 

Kada su Ribe u pitanju, u toku je odlična nedelja za posao i poslovne planove. Organizovani ste, odgovorni, imate jasno postavljene ciljeve i izuzetno ste vredni. Uspeh vam je zbog takvog stava definitivno zagarantovan. Nadređeni su svesni koliko truda ulažete u posao i jako vas cene. Najveći uspeh imaće poslovi koji su vezani za državne institucije, za oružje, znači poslovi vezani za policiju, vojsku, obezbeđenje, detektivske agencije i slično. Posao vezan za strance, medije ili zakon takođe će biti u usponu. Krajem nedelje dolazi do prezasićenja obavezama i premor. To znači da vam tempo, koji ste sami sebi nametnuli više neće odgovarati u narednim danima, pa ćete se opustiti i ograničiti broj obaveza. Ovo je odlična odluka pošto je vaše zdravlje povezano sa radnim navikama, pa bi bilo pametno da malo usporite i odmorite se. 

Ljubav 

Na samom početku nedelje očekuje vas pojačano neviranje i nezadovoljavajući odnos sa partnerom ili partnerkom. Prilično ste posesivni i ljubomorni i imate potrebu za intenzivnim i stabilnim odnosom. Imate utisak da niste važni vašoj voljenoj osobi u onoj meri koliko biste to želeli. Partner/partnerka je hladna jer je nezadovoljna vezom. Problem je što nijedno od vas dvoje nije spremno da razgovara o problemima tako da vi vašim ispadanjem iz takta i ona svojim ćutanjem ništa ne rešavate, pogotovo ne na duže staze. Obostrana tvrdoglavost samo produbljuje probleme iz kojih za sada ne vidite nikakav izlaz. Tek krajem nedelje dolazi do poboljšanja odnosa, mada u suštini vaši problemi neće biti do kraja rešeni. Voljena osoba intenzivno razmišlja o raskidu, ali još uvek nije donela konačnu odluku.  

Zdravlje 

Zdravlje vam je sasvim solidno u toku ove nedelje. Generalno se ne vide neki ozbiljniji problemi. Genitalije su kod žena rođenih u znaku Riba osetljive, a nervi i pritisak su ove nedelje pojačano osetljivi kod oba pola. Problemi su prolaznog tipa. Mogu iznenada da nastanu, ali isto tako i da nestanu. Ono što je dobro je da vi brinete o zdravlju. Dosta vremena posvećujete upoznavajući se sa pravilima zdrave ishrane, unosu vitamina i minerala. Takođe, zanima vas način ishrane drugih naroda. Interesantno vam je da saznate koje prirodne namirnice koriste da bi poboljšali svoje zdravlje i izlečili se od bolesti. Želite da oprobate i stare, tradicionalne recepte. Jedino čime se ne bavite je fizička aktivnost. Međutim, za par meseci dolazi vreme kada ćete postati aktivni i u toj oblasti, ali bi bilo pametnije da što pre počnete. 

SAVET: Od sudbine možete bežati, ona vas neće juriti ali će vas zasigurno sačekati. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading