IMAM 28 GODINA I JOŠ SAM NEVIN Fakultet, posao, usamljenost, tužna priča ovog momka izjeda mnoge, a mladost prođe
Shutterstock/Jaromir Chalabala

Momak od 28 godine našao se u neobranom grožđu, shvativši da vreme prolazi, a da kod njega na emotivnom planu nije bilo većih dešavanja još od vrtića. Kad je bolje razmislio osetio da nešto ne radi kako treba jer; "Faks sam odužio, tonu djževojaka odbio jer nisu moj tip, i tek do nedavno su me počele zanimat te stvari i jedostavno sve dolazi na svoje. Malo sporo ide ali ,ali ide nekako. Mnogi su već u braku, vezi nekoliko godina ili imaju iskustva u tome. Početak nije lagan katastrofa je imaš manje strpnjenja, mešaju ti se osecanja , jedostavno ludiš od želje za novim stvarima i upoznavanjem, ali stprnjene i rad malo na sebi i nove stvari, sve to ide svojim tokom. Uglavnom najvažnije držat hladnu glavu nekako" .

Sličan problem muči i Stiva: "Ja imam 31 isto nikad nisam imao se*s. Uvek sam želeo da taj prvi put bude sa osobom prema koju volim i u koju sam zaljubljen, ali to se nije nikada dogodilo. Poznajem još ljudi koji su u istom problemu ili one koji su jedino imali odnos sa prostitutkom jer nisu mogli da čekaju kao ja. Ja i dalje verujem i čekam pa sta bude, a biće sigurno samo ne znam kada. Pre sam se nervirao zbog toga a sada kad sam stariji čak sam i ponosan sto nisam to učinio sa devojkom koja mi se ne sviđa".

Ovi komentatori nisu jedini, ni sami. Zapravo, oni su verovatno deo generacije milenijalaca i generacije Z koji se bore da daju prioritet odnosima - bilo po izboru ili ne. Prema The Independentu, istraživanje aplikacije za upoznavanje pokazalo je da je samo trećina milenijalaca i generacije Z tražila ljubav 2022, pri čemu je 37 odsto njih želelo vezu, a 32 odsto tražilo je brak. Džes Orejli, stručnjakinja za veze iz Toronta i voditeljka potkasta, rekla je da je trend samca često izbor nastao iz promene u modernim navikama sastanaka.

"Vidim više milenijalaca koji prihvataju širi raspon opcija veza, neki se odluče da ostanu samci, a drugi se odluče za sporazumnu ne-monogamiju, i naravno, sve između".

Neki ostaju samci jer smatraju da su izlasci iscrpljujući, a drugi su usamljeni jer su zauzeti poslom i društvenim obvezama, ali u većini slučajeva - ovo je izbor.

No, moguće je da promena u trendovima dejtova negativno utiče na one koji još uvek žele da pronađu dugoročnog partnera. Priče poput ova dva momka pokazuju da su depresija i osećaj nepovezanosti prečesti u svetu. Progovorivši i otkrivši svoju istinu, Stiv je dobio podršku s celog interneta, na načine koje nikada nije mogao da zamisli.

A evo i reči ortežnjenja: 

"Nedavno sam napunio 25 i još uvek sam nevin .Život sam posvetio studijama, završavam drugi fakultet i za devojke nisam imao vremena. Jedina veza koju sam imao bila je sa nepunih 18 godina, ali od poljubaca nismo dalje odmakli. Imao sam mnogo prilika tokom studija, ali čim bi primetio da neka devojka zeli nesto više od prijateljstva odmah bi je udaljavao od sebe, imao sam previsoke kriterijume i trazio sam neku savršenu. Sada se kajem jer mislim da sam trebao da iskoristim te mlade godine, kako sam priveo kraju drugi faks shvatio sam da osim diploma i pohvala nemam nikog kraj sebe sa kime bih to mogao da podelim".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading