Aromaterapija: Pre spavanja stavite limun pored kreveta, a ovo je razlog
Foto: Pixbay

 Bogat dragocenim hranjivim materijama poput vitamina C, A i B, bakrom, manganom, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom i moćnim antioksidansima, limun je dobar za kožu, pa čak i za unutrašnje organe.

Štaviše, istraživanje je dokazalo da stavljanje kriški limuna uz krevet noću može poboljšati probleme s disajnim putevima, kvalitet vazduha i san.

Zahvaljujući njegovim detoksikacionim i antibakterijskim svojstvima, limun je prirodni prečišćivač vazduha i poboljšava kvalitet vazduha. Njegov miris smiruje nervni sistem i pomaže u smanjenju osećaja stresa, kao i kod problema sa začepljenim nosom. Miris citrusnog voća otvoriće disajne puteve i pomoći vam da lakše dišete, pa stoga i puno lakše zaspite.

Uz to, udisanje mirisa limuna tokom spavanja može umanjiti bol, poput glavobolje i reumatoidnog artritisa, a poznata su i njegova svojstva regulisanja cirkulacije i snižavanja krvnog pritiska, što je takođe naučno dokazano.

Sve su to dobri razlozi zbog kojih bi svakako trebalo da probate da stavite limun pored kreveta pre spavanja. Limun jednostavno nasecite na četvrtine po dužini, stavite na tanjirić ili u posudicu pa stavite pored kreveta i uživajte u blagodetima mirisa ove moćne voćke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading