TVRDNJA POZNATOG KARDIOLOGA: Za 5 minuta vratite krvni pritisak u normalu– bez lekova
Foto: Youtube/Printscreen

Da biste imali normalan krvni pritisak potrebno je da se zdravo hranite i dovoljno krećete. Visok krvni pritisak nemojte olako shvatati jer može dovesti do raznih oboljenja i srčanih ali i drugih.

Visok krvni pritisak je nesumnjivo jedan od faktora rizika za srčani udar i otkazivanje srca i bubrega. Stalno povišen krvni pritisak iznad 140 sistolnog (što ukazuje na pritisak stvoren otkucajima srca) ili 90 dijastolnog (što ukazuje na pritisak kada se srce odmara), ili stalno iznad „normalnog“ krvnog pritiska osobe, smatra se hipertenzijom.

Ovde ćemo vam dati savet koji će vam dobro doći da smanjite pritisak. To su dve tačke čija masaža pomaže.

Prva tačka, bolje rečeno linija, počinje iza ušne resice do sredine ključne kosti. Morate da milujete tu liniju (ne pritiskajte ili masirajte) rukom gore-dole, jedva dodirujući vrhove prstiju.

Uradite ovo 10 puta na jednoj strani, a zatim još 10 puta na drugoj strani.

Druga tačka - Nalazi se u nivou ušne školjke na udaljenosti od pola cm u pravcu nosa. Masirajte ovu tačku vrhovima prstiju 1 minut sa obe strane lica. Pritisnite snažno, ali ne previše. Važno je da imate osećaj pritiska u tom trenutku. Ovaj metod vam može pomoći. Međutim, ne zaboravite da regulišete hranu i kretanje.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading