NAUČNICI TVRDE, SODA BIKARBONA PRODUŽAVA ŽIVOT Koristite je samo na ovaj način!
Foto: Printscreen

Stariji ljudi sa niskim količinama bikarbonata koji se nalazi u sodi bikarboni, imaju 24 procenta veći rizik od preuranjene smrti, otkrili su naučnici. Rezultati su pokazali da povećane količine bikarbonata mogu da produže život. 

Naučnici su otkrili da su promene pH, ugljen dioksid i bikarbonati povezani sa životnim vekom zdravih starijih osoba. Analizirani su podaci 2.287 učesnika istraživanja koje datira još od 1997.godine.

Manjak bikarbonata je najneprepoznatljivije medicinsko stanje na svetu, uprkos tome što je uobičajeno. Soda bikarbona odgovorna je za transport kiseonika - širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, što znači da povećava pH vrednost, odnosno alkalnost.

Povećanje pH vrednosti mokraće sprečava kristalizaciju mokraćnih kanala. Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht i kamen u bubregu. Takođe, stvara otrovan sastav alkosan koji stvara gljivice, a to dovodi do dijabetesa i konačno raka.

Preterano kiseo pH uzrokuje propadanje ćelija, što na kraju dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema. Količinu bikarbonata u organizmu možete povećati ishranom obogaćenom voćem i povrćem ili farmaceutskom sodom.

Oralnim uzimanjem sode bikarbone izvlači urin iz bubrega, koristi se za sprečavanje oštećenja bubrega kod osoba koje idu na zračenja i sprečava infekciju mokraćne bešike, gihta, artritisa, groznice i pomaže aktivnost gušterače za koju se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za proizvodnju insulina.

Kako možete korstiti sodu bikarbonu za bolje zdravlje?

1. Soda bikarbona sa medom

Ako se soda bikarbona uzima oralno, onda to treba da bude terapijski, što znači da se uzima u periodu od dve do tri sedmice. Tokom tretmana treba da budete spremni na nuspojave kao što su mučnine, dijareja i osip. Svi ti simptomi upućuju na detoksikaciju, jer otrovi negde moraju da izađu. Jedan od načina uzimanja sode bikarbone u svrhu alkalizacije organizma je da se pomeša sa medom i mućka u ustima bez gutanja, u telo se apsorbuje preko pljuvačke.

Terapija protiv karcinoma sodom bikarbonom prema dr. Simonćiniju

Terapija sodom bikarbonom može se sprovoditi oralno, preko aerosoli, intravenski ili preko katetera, da bi direktno delovala na rak. Takva terapija može biti efikasna u lečenju mnogih tumora, ali neke ozbiljne vrste tumora, kao što su karcinom mozga ili kostiju na žalost ostaju netaknute terapijom.

Doktor Simonćini, italijanski onkolog, preporučuje korišćenje farmaceutske sode bikarbone kao pomoć u lečenja raka.

Kako deluje terapija?

Soda bikarbona drastično povećava alkalnost krvi, što uništava kandidu koja prema teoriji doktora Simonićinija izaziva rak.

Postupak lečenja

Kod karcinoma želudca, creva, rektuma i usne duplje uzimajte jednu kašićicu sode bikarbone ujutru i jednu uveče sa čašom vode, u toku jednog meseca.

Napomena

Ne koristite ovu terapiju duže od 3 - 4 nedelje. U većini slučajeva, terapija doktora Simonćinija zahteva pomoć lekara.

U službi lepote

Predstavljamo vam genijalne savete za upotrebu sode bikarbone u službi lepote! Zašto baš soda bikarbona? Mnogi sttručnjaci nalažu kako je soda bikarbona veoma zdrava za ljudski organizam, ali i u svrsi nege tela.

Soda bikarbona, odnosno sodium bikarbonat pomaže u regulisanju PH vrednosti, da ne budu ni previše kisele ni previše alkalne. Kada soda bikarbona dođe u kontakt sa bilo kiselom ili alkalnom sredinom, njena funkcija je da povrati prirodno PH stanje.

Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju upotrebu sode bikarbone kao zamenu za mnoge kozmetičke proizvode koji u sebi imaju dozvoljene, ali štetne hemikalije. Pogledajte gde sve u nezi tela možete koristiti sodu bikarbonu:

1: Napravite pastu za zube – pomešajte dve trećine sode bikarbone i jednu trećinu hidrogen peroksida. Ova smesa je idealna ako težite da koristite paste za zube bez fluorida. Takođe, pomoći će u beljenju zuba.

2: Tečnost za osvežavanje usta – sipajte jednu kašičicu u pola čaše vode i koristite kao sredstvo za ispiranje usta. Neprijatni mirisi biće neutralizovani, ne samo zamaskirani.

3: Koristite sodu bikarbonu kao masku za lice – imajte blistav ten tako što ćete napraviti masku za lice sa sodom bikarbonom.

4: Izbegnite jake dezodoranse – umesto dezodoransa koji u sebi sadrže štetne hemikalije upotrebite nežna svojstva sode bikarbone koje će neutralizovati sve neprijatne mirise!

5: Rešite se dosadnih mitisera – napravite pastu koju ćete naneti na predeo sa mitiserima.

6: Napravite kupku za stopala – sipajte 3 kašike sode bikarbone u toplu vodu i potopite stopala. Soda bikarbona će pomoći da stopala budu mekana, a pritom će ubiti bakterije i neprijatne mirise.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Matilda

12.11.2021 18:48

Nigde ne piše koliko sode se uzima, kako, da li se meša sa vodom...način upotrebe...

Matilda

12.11.2021 18:54

Ponovo ja, izvinjavam se, piše ali mislim da nije na svakom mestu, možda ponovo grešim i opet se izvinjavam...