Sprej za usta koji štiti od korone? Austrijanci su izmislili sredstvo koje 100 posto "ubija" virus!
Foto: Shutterstock

"Ako pustite da sprej deluje do minutu, možete pokazati vrlo visoko smanjenje zaraznosti virusom. Primetili smo i do 100 posto", rekao je Vilfried Poš sa Instituta za higijenu i medicinsku mikrobiologiju u Insbruku.

Kompanija Okopur iz Halla u Tirolu u Austriji izumela je sprej za koji tvrde da „ubija“ koronu.

Prema ORF-u, kompanija je u poslednjih nekoliko meseci testirala nekoliko vrsta sprejeva u laboratoriji Medicinskog fakulteta u Insbruku.

Vilfried Posch sa Instituta za higijenu i medicinsku mikrobiologiju rekao je da je sprej prskan protiv virusa tokom testiranja. Nakon što se virus neko vreme prska, daje se ljudskim ćelijama i zatim proverava da li ima infekcije.

Kao što je potvrđeno u laboratoriji medicinskog fakulteta, sprej za oralnu upotrebu do sada je postigao dobre rezultate.

- Ako pustite da sprej deluje do minutu, možete pokazati vrlo visoko smanjenje zaraze virusom. Primetili smo i do 100 posto - rekao je novinarima Vilfried Poš sa Instituta za higijenu i medicinsku mikrobiologiju u Insbruku.

Ovaj sprej bi se tako mogao koristiti za stvaranje zaštitnog sloja protiv infekcije koronavirusom. Okopur izveštava da se sprej ne može koristiti kao lek, ali da bi mogao da posluži za smanjenje rizika od infekcije, uz maske i držanje na odstojanju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading