Kao iz restorana: Cezar salata
Foto: Shutterstock

Sastojci
Za cezar dresing/preliv:

  • 50 ml majoneza
  • 50 ml kisele pavlake
  • 1 kuvano jaje
  • 1 kašičica dižon senfa
  • 1 kašika kapra
  • 1 kašika parmezana
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat bibera
  • 1 manji čen belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kasičica mirođije

Za salatu:

  • 200 g pilećeg belog mesa
  • 1/2 glavice iceberg salate
  • 50 g dimljene pančete
  • 50 g krutona
  • 100 g svežeg paradajza

Priprema

Dresing je najbolje napraviti dan ranije da bi se sve lepo povezalo i začini upotpunili ukuse jedni drugima.

Paradajz iseći na kocke i staviti na dno tanjira. Iceberg salatu iseći pa staviti preko paradajza i oblikovati da ispadne kupastog oblika. To preliti dresingom po željenoj kolicini, i posuti krutonima.

Pileće meso ispeći na grilu i iseći na trake. Staviti preko krutona i poredjati u krug. Pančetu takodje staviti na gril i pustiti da pusti masnoću. Staviti preko mesa i sve posuti parmezanom. Ukrasiti čeri paradajzom i dekorisati po želji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading