FRIZER OTKRIVA ZAŠTO NAM JE KOSA ČESTO SUVA KAO SLAMA Ovo nikako ne sme da se radi posle blanša i pramenova
Foto: Shutterstock

Pramenovi, odnosno upotreba blanša ne samo da isušuje kosu, već i uništava vlas i pigment dlake. Šta se dešava sa kosom kad je na ovaj "agresivan" način izbeljujemo i kako je oporaviti posle takvog tretmana, objasnio je poznati stilista i suosnivač brenda "Flawless Gabrielle Union", Lari Sims.

"Upotrebom blanša dolazi do toga da se pigment u kosi bukvalno raspada i postaje sve slabiji. Ovakav tretman, koji je neophodan da bi se posvetlela prirodno tamna kosa, utiče na njenu strukturu i narušava je", kaže Lari. 

A kako da prepoznate da je kosi potreban oporavak, odnosno da je uništena tretmanima? Prvenstveno ćete primetiti da je vlas kruta, suva i tanka, kao i da se lako lomi. 

Sims je dao nekoliko saveta kako da vratite svežinu i mekoću kosi koja je prošla kroz tretman izbeljivanja. Za početak, koristite veće količine i nekoliko proizvoda za regeneraciju vlasi (balsama) prilikom pranja. Ostavite ih da odstoje malo duže nego obično, da ih vlas dobro upije i "nahrani se". Nekoliko sati pre pranja možete i da utrljate ove proizvode u suvu kosu i ostavite da odstoje.

Ipak, najvažnji savet je da izbegavate visoke temperature prilikom sušenja.

"Izbegavajte visoke temperature i sušite kosu prirodno bez fena za kosu ili peškira. Obavezno nanesite regenerator na kosu kako biste je održali hidratizovanom“, preporučio je stručnjak.

Ovo se takođe odnosi i na upotrebu uvijača i prese za ravnjanje kose, a koji funkcionišu po principu zagrevanja vlasi radi njenog lakšeg oblikovanja. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading