EVO KAKO SE PRAVILNO ČUVA CRNI LUK Da li ga treba zamrzavati?
Foto: Youtube/Printscreen

Kako čuvati celi luk?

Celi luk nemojte da stavljate u frižider.Frižider je hladno i vlažno okruženje i može prouzrokovati da luk omekša i pokvari se.Najbolje mesto za čuvanje celog luka je tamno, hladno, suvo i dobro prozračeno mesto.

Kada ste u prodavnici i birate luk, opipajte ga pre nego ga stavite u korpu. Izbegnite oštećeni s mrljama jer neće imati sveži ukus a neće ni dugo trajati. Kada dođete kući nemojte skidati ljusku jer ona štiti i čuva unutrašnjost.

Kako čuvati narezani ili naseckani luk?

Narezani ili naseckani luk možete ostaviti u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj kesici u fižideru, ali svakako ga iskoristite u roku od pet do sedam dana.Što duže stoji to je jači miris, a ne želite da vaš frižider zaudara na luk.

Može li se zamrznuti luk?

Ne preporučuje se zamrzavanje celog luka jer će se jako stvrdnuti i neće se dobro odmrznuti, ali zamrzavanje naseckanog luka je preporučljivo.Ako vam ostane višak, samo ga stavite u nepropusnu plastičnu kesu i zamrznite.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading