RAZLIKA U GODINAMA NIJE PREPREKA Bez starca nema udarca
Foto: Shutterstock

Ne, ovde je reč o ženama koje u se*sualnom i emotivnom smislu zaista privlače samo (prilično) stariji, bez obzira na to koliko im je debeo novčanik. 

Ova pojava nije ništa novo, a i u svetu slavnih bezbroj je takvih parova. Između Džordža Klunija i njegove supruge razlika je čak 17 godina, a prelepa Ketrin Zita Džons davno se zaljubila u čak 25 godina starijeg Majkla Daglasa. Neuobičajeno za Holivud, uglavnom su to sve duge i stabilne veze od kojih su mnoge ovenčane i brakom. Razlika u godinama očigledno nije prepreka i ništa ne govori o tome hoće li odnos funkcionisati ili se neslavno završiti.

Što god ko o tome mislio, psiholozi se slažu da postoje brojni razlozi zašto mnoge žene starije muškarce smatraju boljim izborom. Evo nekih od njih:

Stariji muškarci mogu više da ponude

Dok se mnogi mladi muškarci još traže, ne znaju šta žele, tek grade karijeru ili tek završavaju s formalnim obrazovanjem, muškarac u zrelim godinama sve to u svom životu već ima. On sad ima više vremena i zapravo više energije za svoju partnerku, što mu pruža mnogo više manevarskog prostora za ulaganje u kvalitetan partnerski odnos.

Divno samopouzdanje

Stariji frajeri zrače samopouzdanjem. I to onim istinskim, ne odglumljenim. Muškarac u zrelijim godinama tačno zna šta hoće i dobro zna koliko vredi. Nesigurnosti iz doba adolescencije stvar su prošlosti, kao i ljubomora i posesivni ispadi. Nema više straha od vezivanja ili napuštanja. 

RAZLIKA U GODINAMA NIJE PREPREKA Bez starca nema udarca

Foto: Shutterstock

 

Stariji frajeri su iskusniji

U paketu s godinama dolazi iskustvo, i to ne samo ono koje se odnosi na akciju u krevetu. Muškarac u zrelim godinama iza sebe ima već nekoliko ozbiljnih veza, možda i brak i decu. Sa svakom vezom koja mu nije uspela naučio je nešto novo o sebi. Ovo iskustvo je neprocenjivo jer sada zna kakvu partnerku želi i što je još važnije, zna kakav partner može da bude.

Niko ne želi da bude mamica

Žene generalno brže sazrevaju pa često devojke i mladići koji su vršnjaci emotivno nisu na istom nivou. Stariji muškarac neće sate provoditi uz igrice, pijan dolaziti u pet ujutro i povraćati po kupatilu. Muškarci koji su konačno prestali da pate od kompleksa Petra Pana, preuzimaju na sebe odgovornost i izvršavaju svoje obaveze. Mlađim ženama je neretko potrebna upravo ta stabilnost u ljubavnom odnosu. Naime, često se događa da je u vezama s muškarcima žena primorana da na sebe preuzme gotovo majčinsku ulogu - a to je najefikasniji ubica svake strasti.

Stub oslonca

S godinama će muškarac postati mudriji, steći će razna znanja i uvide koje može podeliti s mlađima od sebe. Time šta je kroz život naučio, koja je mesta posetio i šta je sve doživeo može da impresionira mlađu partnerku koja još nije imala takvih prilika. On je kao prozor u svet. Uz to, ako je dobar partner, može biti neprocenjiva podrška ženi u onom što bi za svaku osobu trebalo da bude najvažnije - njenom ličnom razvoju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading