SERUM MLADOSTI Umorna koža bez sjaja može ponovo oživeti uz pomoć ova 3 sastojka
Foto: Shutterstock

Ne postoji ništa tako obeshrabrujuće od toga da svako jutro gledate svoju umornu i beživotnu kožu u ogledalu. Uprkos upornom trošenju velike količine novca na sredstva za čišćenje, maske i hidratantne kreme, taj sjaj „iznutra“ vam i dalje izmiče.

Pa, ne brinite jer su stručnjaci shvatili u čemu je problem. Vašoj polici za negu kože nedostaje nekoliko osnovnih sastojaka i prava bočica seruma koja zapravo naglašava celokupno zdravlje i sjaj kože.

Da li i pored mnogobrojnih saveta za negu lica japanskih žena prirodnim sastojcima i načinima nege kože koja podmlađuje, sada nestrpljivo želite da saznate koji su to tačno sastojci za ultimativni sjaj i blistav ten?

Vitamin C

Ako ste se trudili da nađete sastojak koji koži daje efekat posvetljivanja, vaša potraga bi trebalo da se zaustavi na preparatima sa vitaminom C, koji sadrže moćne aktivne sastojke koji čine da vaša koža izgleda glatko i blistavo iznutra. Zanimljivo je da je poznato da glutation promoviše lagani melanin  u koži koji vidljivo posvetljuje tamne mrlje i fleke i otkriva kožu svetlijeg izgleda.

Vitamin B3+

Ako ste u želji da postignete sjajnu kožu vreme je da ovaj sastojak i dodate na svoju policu za negu kože. Vitamin B3 se zaista smatra delotvornim sastojkom za negu kože, a takođe se naziva niacinamid. Njegova antioksidativna svojstva štite kožu od oštećenja izazvanih UV zracima, a istovremeno smanjuju pigmentaciju i crvenilo. A najbolja stvar je što je pogodan ne samo za normalne i suve tipove kože, već i za osetljivu kožu. Uz stalnu upotrebu vitamina B3, očekujte da vaša koža bude super navlažena.

Hijaluronska kiselina

Do sada ste sigurno hiljadu puta čuli da se hijaluronska kiselina pominje u rutinama nege kože, ali da li znate zašto je tačno svi favorizuju? Ovaj sastojak pomaže u postizanju te dugotrajne blistave kože. Jača prirodnu (lipidnu) barijeru kože i zadržava vlagu za vidljivo deblju teksturu kože. Ako je vaša koža beživotna i pokazuje znake opuštenosti, verujte hijaluronskoj kiselini i koristite je kao oružje u zatezanju i vraćanju prirodnog tena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading