OVAKO NAS PRODAVCI VARAJU Obratite pažnju, 1 stvar je signal da smo upali u njihovu zamku
Alo!/Masanori Jošida

Sigurno vam se dogodilo da odete u radnju po voće i zateknete banane koje su već pocrnele ili jabuke koje baš i ne izgledaju sveže? Čak i po povrće koje dugo traje, kao što su crni luk ili krompir, ali da u radnji vidite samo krompir koji je proklijao, luk koji je već pomalo mekan ili „izudaran“?

Zbunjeni ste jer su u pitanju namirnice koje mogu dugo da stoje, ali evo u čemu je caka – u pitanju je najobičniji trik prodavaca! 

Radnjama se ne isplati da se roba ne proda, zbog čega će pokušati da vam prodaju i neugledno ili manje sveže voće i povrće. Postoje čitavi serijali dokumentarnih filmova o tome koliko se hrane na godišnjem nivou baca, samo zato što su kupci navikli da kupuju povrće i voće „kao za izložbu“.

Ovde se postavlja i pitanje šta ćete praviti od kupljenih namirnica. Ako ćete voće jesti sveže i želite da vam potraje nekoliko dana, želite čvrste plodove koji će još malo sazreti dok stoje u vašoj kuhinji. Ako ćete kuvati, prezreli plodovi su nekada i ukusniji od potpuno svežih. 

Najsvežije voće i povrće naći ćete ispod, ili iza, onog koje je izloženo na najupadljivijem mestu. Prodavci žele da najpre prodaju ono kojem se bliži isticanje roka trajanja.

Pogledajte i šta se dešava u prodavnici oko vas. Vidite li nekog od zaposlenih ko „pretura“ po poređanom voću, ali je gajbica kojom se bavi puna, a pored sebe nema kolica sa još tog voća? To znači da ne dopunjuje zalihe jer je veći deo tog voća već kupljen, već je zadužen upravo za to da svežije ređa na nepristupačnija mesta, a manje sveže ili neugledno voće stavlja na vrh kako bi se prvo prodalo.

Imate pravo da pitate tu osobu da li ima svežije voće, ali je do politike radnje da li će vam i doneti drugu robu iz skladišta. Najlakši način da nađete sveže je da sami potražite ispod vidno izloženog voća ili povrća.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ope

05.11.2021 12:27

Nije samo to razlog,ima nešto drugo,,,,,ne bih detalje..A vi novinari dobro znate ...