BUDI KAO FILMSKA DIVA: Evo kako holivudske zvezde koriste šminku da bi postigle savršen izgled
Foto: Shutterstock

 

Crveni tepih, gomila poznatih faca, prelepe dive sa glamuroznom šminkom i još glamuroznijim toaletama... Sve deluje tako sjajno, bleštavo, daleko... Ali kad se svetla pogase, crveni tepih urola i haljina vrati dizajneru od kog je pozajmljena, sve te holivudske dive zapravo se vrate u stanje običnih, vrlo često nesigurnih žena, kojima je šminkanje i sređivanje nekad zadovoljstvo, a nekad obaveza. Ipak, kako im se takve situacije dešavaju redovno, a kako su svakodnevno na meti fotografa, morale su da nauče da u par jednostavnih trikova postignu izgled sa crvenog tepiha.

 

 

Bar one kojima je stalo da ih uvek usnime u tip-top fazonu. Ima i onih koje se ne obaziru, ali iako njihova lica izgledaju nenašminkano, zapravo se iza toga krije jedan poseban neutralni luk koji zahteva mnogo nege i pažnje. Sve u svemu, trikovi postoje, a postoji i nekoliko lukova koji mogu da učine da se osećate poput filmske dive. Evo kako da to najbrže postignete.

BUDI KAO FILMSKA DIVA: Evo kako holivudske zvezde koriste šminku da bi postigle savršen izgled

Foto: Shutterstock

 

 

Klasična crvena usta

Ako nešto neće nikad izaći iz mode, to je crveni karmin! Da biste najlakši postigli izgled zvezde, fokusirajte se na usne, lepo ih uokvirite i popunite, a ostatak lica neka bude minimalno našminkan. Pre šminkanja usana uradite piling da biste ih omekšali. Nanesite balzam za usne, a kada se on malo upije, nanesite odgovarajuću nijansu crvene olovke. Ako precrtavate usne neka to bude minimalno, tik iznad linije, nikako više od toga. Kada ste uokvirili usne, nanesite odgovarajući crveni karmin. Vodite računa da vam ne ostane na zubima, a jednostavni trik koji će to sprečiti je da u usne ubacite prst koji će pokupiti višak. Na ostatak lica stavite minimalno pudera i korektora, kao i ajlajner i maskaru. I to je to, luk je gotov!

BUDI KAO FILMSKA DIVA: Evo kako holivudske zvezde koriste šminku da bi postigle savršen izgled

Foto: Shutterstock

 

 

No mejkap luk

I ovo je jedan od izgleda koji će uvek biti u modi. Izgledati prelepo i nenašminkano često je teže nego što mislite. Ovaj izgled zahteva šminku, ali minimalnu i odlično raspoređenu. Prekrijte sve tamne delove, flekice, bubuljice korektorom, a onda u najtanjem sloju nanesite toniranu kremu. Cilj je da samo ujednačite boju lica. Svetlijom nijansom korektora posvetlite delove ispod očiju, vrh nosa, vrh usne i čelo. Koristite tanak sloj korektora, uvek se vodite onom „manje je više“ jer lakše je dodati nego oduzeti. Setujte sve s malo pudera u prahu, nanesite svetloroze karmin, malo rumenila i maskaru.

BUDI KAO FILMSKA DIVA: Evo kako holivudske zvezde koriste šminku da bi postigle savršen izgled

Foto: Shutterstock

 

 

Pink luk

Svako treba da proba ružičasti izgled s vremena na vreme. Pošto sadrži samo jednu nijansu, lako ga je postići. Treba vam pink karmin, pink rumenilo i omiljena pink senka, a ako nemate tri odvojena proizvoda kombinujte jedan ili dva koja imate na ostalim delovima lica. Kao što smo pričali, mat karmin je odlično kremasto rumenilo, a pink rumenilo u prahu može da se koristi i kao senka. Počnite sa bazom - nanesite prvo korektor, puder i setujte sve s puderom u prahu. Nakon toga idu senka, karmin i rumenilo. Zapamtite da pink maskara ili pink ajlajner ne dolaze u obzir, kao ni jarke boje karmina.

BUDI KAO FILMSKA DIVA: Evo kako holivudske zvezde koriste šminku da bi postigle savršen izgled

Foto: Shutterstock

 

 

Koža ko čaša

Ovaj izgled inspirisan je korejskom negom lica. Kompleksan je iz prostog razloga što zahteva podjednaki fokus na negu kao i na šminku. Prvi deo fokusira se na serume i kreme da bi koža bila pripremljena za šminkanje. Tek nakon što ste na očišćeno lice naneli hidratator, serum, kremu za lice i SPF i tako dobro nahranili kožu, prelazite na šminku. Počnite sa posvetljujućim prajmerom, koji će celom licu dati sjaj. A onda na lice, samo na delove na koje treba, nanesite korektor i puder u tankom sloju. Fokus je samo na T-zoni, podočnjacima i obrazima, na koje nanosite tanak sloj baze. Na sve to nanesite neko svedeno rumenilo i nud karmin, a onda navalite na hajlajter. On je osnova ovakvog izgleda. Hajlajter stavite na vrhove jagodica, centar čela, vrh nosa, na Kupidov luk i na bradu. A onda nastavite, pa dodajte hajlajter i na grudi, ramena i ključne kosti. Ovaj izgled čini da sijate i da to svi odmah vide.

 

 

Na žurku u boji

 

Svi pređašnji mejkap lukovi prikladni su za svakodnevne situacije i poslovni izgled. Ako izlazite u grad, idete na neku žurku, ukratko - planirate provod, onda je za taj trenutak dozvoljena jarka boja na očima. Zvezde uglavnom prate jednostavne lukove o kojima smo pričali gore sa naglaskom na kožu, crveni karmin ili rumenilo. Ipak, za večernji izlazak dozvoljeno je da se sve začini sa malo boje. Naravno, ostatak lica biće minimalno našminkan da bi sva pažnja bila usmerena na oči. Stavite korektor na lice, a ovog puta stavite malo i na kapke. To će biti dobra priprema za senke, koje će se bolje videti. Senke nanesite na gornji, ali i na donji kapak da biste uokvirili oči. Dopunite ceo izgled sa nežnim rumenilom i nud karminom.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading