MAGIJA U PAR POTEZA: 5 sjajnih trikova da vam lice izgleda mršavije!
Foto: Ognjen Radošević

 

Šminka čini čuda! Prisutna je još od samih početaka, opstala je i pregurala i ono što mnoge velike civilizacije nisu, i još je tu, spremna da se nađe ženama na svim meridijanima. Možda je nekim muškarcima i dalje misterija zbog čega su žene opsednute tim „bojicama“ i zašto toliko vremena i novca ulažu u crtkanje po licu, ali žene znaju koliko šminka može da im pomogne i učini da se osećaju lepše. Iako je svaka žena lepa na svoj način, iako je filozofski rečeno unutrašnja lepota najvažnija, da se ne lažemo, svi mi volimo kad se doteramo i kad drugi primete da tog dana naročito sijamo.

 

 

A koliko šminka može da bude magična, govori i to što uz pomoć nekih trikova možete promeniti fizionomiju lica, tačnije možete stvoriti iluziju da vam je lice uže ili šire, nos duži ili kraći, jagodice više ili niže... Ako želite da stvorite utisak užeg, manjeg lica od onog koje imate, otkrivam vam pet jednostavnih a sjajnih trikova koji će vas učiniti mršavijim. Da napomenem još jednom, pre šminkanja, obavezno hidrirajte lice. U rutinu, ako već niste, uvrstite umivalicu, piling i hranljivu kremu, a onda pređite na šminku.

MAGIJA U PAR POTEZA: 5 sjajnih trikova da vam lice izgleda mršavije!

Foto: Shutterstock

 

 

1. Koncentrišite se na oči - Šimer senka privlači pažnju

 

Da biste učinili vizuelnu iluziju tanjeg, užeg lica, skrenite prvo pažnju na oči! Šimerasta, sjajna senka na kapku pomera fokus na oči, a odvlači je sa ostalih delova lica. Možete koristiti tri nijanse koje pristaju svakom oku. U ugao oka stavite svetlu boju, poput bele, svetloružičaste, boje šampanjca... Na sredinu kapka stavite svetlobraon, zlatnu, bakarnu nijansu svetlucave senke, a u kraj oka tamnobraon šimer. U vodenu liniju oka stavite olovku u braon ili krem nijansi, a možete da uradite i popularni „cat-eye“.

MAGIJA U PAR POTEZA: 5 sjajnih trikova da vam lice izgleda mršavije!

Foto: Shutterstock

 

 

2. Pokrijte tamne krugove - oni šire vaše lice

Ovo je jedan od najvažnijih problema koji morate da rešite. Tamni krugovi ispod očiju čine vaše lice vizuelno širim, te ih prilikom šminkanja morate pokriti. Ukoliko imate izraženo tamne podočnjake, razmislite prvo o korektoru u boji, koji ide na čisto lice, ispod podloge. Zeleni korektor pokriva crvenilo i pomaže kod dermatitisa, rozacee, pa čak i blagih opekotina. Ljubičasti korektor neutrališe žutilo na koži, dok žuti korektor ublažava blago crvenilo, posvetljuje podočnjake srednje jačine i neutrališe sve tonove u toj regiji. Ružičasta neutrališe vrlo tamne podočnjake, pa čak i plave i sive nijanse od vena. Obavezno se nanosi samo na tamna mesta. Nakon što ste naneli pravi korektor ispod podočnjaka, nanesite puder u pravoj nijansi, a onda celu T-zonu i regiju ispod oka dodatno istaknite za nijansu svetlijim konsilerom.

MAGIJA U PAR POTEZA: 5 sjajnih trikova da vam lice izgleda mršavije!

Foto: Shutterstock

 

 

3. Konturisanje i hajlajtovanje menja sve

Otkako je Kim Kardašijan planetarno popularisala konturisanje, većina žena je shvatila da je to način da se dobije izgled mršavijeg lica. Ipak, morate znati da je važno kako se i gde nanose konture, jer sama tehnika može da ima kontraefekat. Fokusirajte se na vilicu, jagodice, nos i vrh čela. Što više nanosite konturu, više će izgledati kao vaše jagodice. Konturisanje je zapravo stvaranje veštačkih senki na licu. Tamna boja konture gura stvari unazad, čini ih manjim. Zato je za konturisanje važno i hajlajtovanje. To su dve strane jedne medalje. Posvetljivanje delova lica izbacuje sve u prvi plan, pa tako tamnim nijansama stvorite senku gde je nemate, a onda posvetlite T-zonu - centar čela, vrh nosa i bradu. Ne zaboravite da posvetlite i deo ispod obrve.

MAGIJA U PAR POTEZA: 5 sjajnih trikova da vam lice izgleda mršavije!

Foto: Shutterstock

 

 

4. Zaobljene i ravne obrve nisu za vas

 

Pravi oblik obrva je ključan ako želite da učinite da vaše lice izgleda mršavije. Okrugle, zaobljene obrve ili one koje su ravne neće učiniti ništa, te stoga morati napraviti obrve sa lukom koje će vam izmeniti izgled. Popunite dobro obrve, ali pazite da ne preterate i ne postignete veštački izgled i obavezno kreirajte izdignute, savijene obrve.

MAGIJA U PAR POTEZA: 5 sjajnih trikova da vam lice izgleda mršavije!

Foto: Shutterstock

 

 

5. Rumenilo na slepoočnicama i neutralne usne

 

Rumenilo nikako ne zaboravite, ali se ne zadržavajte samo na jagodicama. Nanesite ga visoko, čak na slepoočnice i videćete koliko će vam lice izgledati izduženije. Boje rumenila su opcione, možete koristiti i rozikasta i narandžasta, boje kajsije, breskve... Pustite mašti na volju. Takođe, obratite pažnju na izbor nijansi karmina. Tamne i jarke nijanse neće pomoći vašem licu. Umesto toga, birajte neutralne karmine ili čak sjajeve za usta u nežnim bojama koje će naglasiti ostatak šminke.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading