ŠMINKERSKI SAVETI ZA POČETNIKE Ovo su najbolji načini za iscrtavanje obrva!
Foto: Ognjen Radošević

Ako ste poput mene imali dovoljno godina da devedesetih budete žrtve trendova, onda danas muku mučite bez obrva. One mlađe da uputim u priču - u to doba bile su popularne počupane, što tanje obrve, a mi smo se trudile da pincetu nosimo svuda sa sobom, za nedajbože! Posledice trpimo i dan-danas. Koliko god se trudile da bezuspešno uklonite dlake s ostatka tela koje bi preko noći iznikle ponovo, makar i jedna koju počupate s obrva nikad više neće izrasti. Te tako moj savet vam je - nikad ne čupajte obrve same! Ali nikad! Pronađite dobrog kozmetičara i neka profesionalac vodi računa o tome.

Ipak, čak i dame koje imaju dobre obrve moraju njima da se bave, a šminka je i tu naš najbolji saveznik. Danas ne govorimo o trajnim i polutrajnim rešenjima, o tome ćemo drugom prilikom. Sada pričamo samo o šminkerskim proizvodima koji će od vaših obrvica napraviti morske pijavice, nakon što smo pretresli pudere i rumenila, bronzere i hajlajtere prelazimo na obrve!

ŠMINKERSKI SAVETI ZA POČETNIKE Ovo su najbolji načini za iscrtavanje obrva!

Foto: Shutterstock

 

 

Senke izgledaju prirodno

Senke za obrve u prahu uvek su u dve nijanse. Idealne su za one dame koje već imaju guste obrve i kojima je potrebno samo malo da ih popune. Prednost je prirodan izgled, a mana to što nisu dugotrajne. Ako želite senkama da popunite obrvice, trebaće vam posle i vosak ili gel da fiksirate boju.

ŠMINKERSKI SAVETI ZA POČETNIKE Ovo su najbolji načini za iscrtavanje obrva!

Foto: Shutterstock

 

 

Dobra olovka zlata vredi

Olovke za obrve vam daju malo izoštreniji izgled, onaj koji se fura na Instagramu. Ako pronađete dobru olovku, vodootpornu, odlično pigmentovanu, možete njome iscrtavati i dlačice. Važno je da ubodete nijansu da bi sve izgledalo što prirodnije. Na kraju, pređite obrve gelom koji će učvrstiti dlačice i omekšati linije.

 

Čudotvorna pomada

Pomade za obrve su relativno novijeg datuma, ušle su u upotrebu posle senki i olovaka i za kratko vreme su postale favoriti mnogim ženama. Postojane su i pigmentovane, a nanose se obično kosim, tankim četkicama. U velikom broju slučajeva četkica je već u pakovanju, a ako vam ta ne odgovara, možete koristiti neke vaše koso zasečene četkice za obrve.

ŠMINKERSKI SAVETI ZA POČETNIKE Ovo su najbolji načini za iscrtavanje obrva!

Foto: Shutterstock

 

 

Magični flomaster 

Revolucionarni proizvod u šminkanju obrva u koji se kunu mnogi šminkeri. Flomasteri za obrve kad se malo uvežbate prave magiju na vašem licu. Proizvode ih razni proizvođači, ima i jeftinijih i skupljih, a na vama je da probate i vidite šta vam odgovara. Ako ubodete nijansu, odsečnim pokretima možete da nacrtate svaku pojedinačnu dlačicu koja vam fali. Dobra ideja je da prvo senkama ili olovkom popunite, osenčite obrve, a onda flomasterom dodate dlačice. Na kraju, kao i posle svih drugih proizvoda, ide gel za učvršćivanje.

 

 

Fiksiranje, voksiranje...

Gelovi za obrve, bezbojni ili u boji, zatim sapuni za učvršćivanje, kao i maskare za obrve u boji još su neki od načina da pobedite neobuzdane obrvice. Nanose se ili četkicama sa kojima dolaze u kompletu ili, ako su u pitanju gelovi ili sapuni, posebnim spuli četkicama za obrve. Ima i onih šminkera koji sapune i gelove na obrve nanose starim četkicama za zube. Najnoviji trend u šminkanju obrva su buši obrve, začešljane skroz uvis, a to se najbolje postiže nekim dugotrajnim gelom ili sapunom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading