Depilirajte se sami: Napravite vosak koji uklanja dlačice, ali i hrani i hidrira kožu
Foto: Freepik

Ono što je sjajno u ovom pristupu depilacije voskom kod kuće u nezi tela je da kada ga uklonite – za razliku od tradicionalne depilacije voskom u salonu – ne povlači kožu. Umesto toga, uklanja dlake jer se šećer veže za dlaku, a ne za kožu. Da bi ovo funkcionisalo, vaša dlaka mora da bude dugačka oko 10mm.

Ako imate osetljivu kožu, ovo će možda biti savršeno za vas. Uz to, šećer deluje kao eksfolijans za kožu, dodajući još više mekoće. Drugi razlog da odabere ovu pastu je to što šećer pomaže da izbegnete sastojke na bazi nafte koji se nalaze u tipičnim proizvodima za uklanjanje dlaka. Nakon ovakve depilacije, dlake koje izrastu će biti mekše

Kako napraviti šećerni vosak?

Optimalna količina:

  • 2 kašike limunovog soka, najbolje je svež
  • 1 šolja šećera,
  • kašika meda
  • 2 kašike vode

Stavite limunov sok i vodu u malu šerpu na šporet. Zagrevajte polako. Smanjite temperaturu, dodajte šećer i med pa nastavite da mešate i ostavite da se smeša krčka dok ne poprimi glatku i zlatnu boju. Budite oprezni! Pazite da ga ne prekuvate jer može da se stegne previše i da oteža dalje rukovanje.  Trebalo bi da bude lepljiva konzistencija. Kada smesa postane kompaktna sklonite je sa ringle i prebacite u vatrostalnu činiju.

SAVET

Šećerni vosak možete napraviti i bez limuna, ali se preporučuje ga da ga dodate. Sok od svežeg limuna sjajan je jer pomaže u borbi protiv bakterija koje bi mogle da prouzrokovuju prodore, dubinski negujući kožu vitaminom C. Takođe deluje i kao prirodni piling uklanjajući mrtve ćelije kože koje mogu da začepe vaše pore. Zatim dodajte med i šećer i promešajte.

Korišćenje domaćeg meda pomaže u sprečavanju nastanka bakterija. Sirovi med može takođe da pomogne u bržem zarastanju ranica i smirivanju kože, ukoliko se pojavi osip. Sirovi med sadrži antioksidante koji se javljaju u prirodi, a koji dovode do regeneracije kože. Šećer pomaže koži da dobije glatku strukturu.

ČUVANJE VOSKA

Ako ste napravili mnogo, čuvajte ostatak smese u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi. Tako može da vam traje ovaj vosak do četiri ili pet nedelja, a kada budete želeli opet da ga upotrebite samo ga malo zagrejte.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading