BRZ I UKUSAN RUČAK Napravite piletinu u sosu od pečuraka
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 

četiri pileća filea

dve kašike maslaca
dve kašičice peršuna
so, biber

Za sos: 

kašika maslaca

dva čena belog luka
300 g šampinjona
dve kašike brašna
šolja i po pavlake za kuvanje
majčina dušica, bosiljak
malo tucane paprike
so, biber

Priprema: 

Piletinu posoliti i pobiberiti. U većem tiganju s metalnom drškom zagrejati dve kašike maslaca, pa pržiti piletinu po dva-tri minuta sa obe strane, da dobije lepu boju.

Meso zatim prebaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći 25-30 minuta.

U međuvremenu u drugom tiganju zagrejati maslac na umerenoj temperaturi, pa ubaciti iseckane pečurke i beli luk.

Mešati pet minuta, pa posuti brašnom i mešati još minut.

Preliti pavlakom za kuvanje, posoliti i pobiberiti, začiniti bosiljkom, tucanom paprikom i majčinom dušicom, pa mešati još pet minuta.

Sosom preliti meso, posuti iseckanim peršunom, pa odmah poslužiti.

Prijatno!

BONUS VIDEO:
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading