KAKO SE  SPREMA KUVANI KUKURUZ? Mnogima omiljena letnja poslastica
Foto: Pixbay

Kuvani kukuruz se priprema veoma lako i brzo, pa vam neće oduzeti puno vremena, a uživaćete u ukusu.

Kako kuvati kukuruz?

Sve je poprilično jednostavno, a potreban vam je samo jedan sastojak - kukuruz. U istoj šerpi možete da kuvate onoliko kukuruza koliko može da stane, a da svi budu u vodi.

Prvo odbacite zelenu kukuruznu ljusku i svilu, tanke niti koje se lepe za svaki klas. Dok radite, prokuvajte veliki lonac vode, a onda sledi kuvanje kukuruza.

Dodajte kukuruz u ključalu vodu i kuvajte, bez poklopca, dok zrna ne postanu mekana i zlatna.

Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora, ali pre svega, od toga da li je mlad, ili zreo.

Okvirno je to oko 15-20 minuta za mlad kukuruz i oko 40 minuta za onaj koji je već zreo.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading