Ovakvu zimnicu niste probali: Krastavčići gotovi za 15 minuta
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  •  3 kg. krastavaca
  •  200 gr. belog luka
  •  1 veza peršunovog lišća
  • 1 veza mirođije
  • 1 kašika soli
  •  3 kašike šećera
  •  malo zrna bibera
  •  150 ml. sirćeta
  •  50 ml. ulja (možete ali i ne morate, ja ga stavim kada salatu poslužim)
  •  voda da se dopune tegle

Krastavce dobro operite i iseckajte na kolutove. Izmešajte sa iseckanim belim lukom, mirođijom i peršunom, dodajte so, šećer, sirće. Sipajte u čiste tegle, nalijte hladnom vodom i zatvorite odgovarajućim poklopcima.

Pasterizujte u loncu sa vodom, deset minuta od tačke ključanja.

Komentari (0)

Loading