SKANDAL OZBILJNIH RAZMERA Pijana Ana prisvojila Miličin megahit, a evo šta Pavlovićeva kaže na to
Foto: ATA Images

Dobro je poznato da ko peva zlo ne misli, ali na srpskoj estradi čak i pesma može da izazove skandal ozbiljnih razmera. U slučaju Ane Nikolić to izgleda ovako.

Pročitajte još: NEVEROVATNA TRANSFORMACIJA Isplivala stara fotografija Milice Dabović pre estetskih zahvata

Ona numeru „Provereno“ nije snimila i objavila na vreme, pa se svog demo-snimka, sa jednom strofom i refrenom, setila tek kada je pesma postala megahit u izvođenju Milice Pavlović. Pavlovićeva je sa druge strane pomenutu pesmu objavila na svom poslednjem albumu „Posesivna“, za istu snimila i spot, uredno platila i potpisala autore.

SKANDAL OZBILJNIH RAZMERA Pijana Ana prisvojila Miličin megahit, a evo šta Pavlovićeva kaže na to

Foto: ATA Images

 

Iako je od objavljivanja demo-snimka Nikolićeve na Jutjubu, sa drugačijim tekstom, prošlo više od mesec dana, Ana je pesmu počela i da izvodi javno na svojim nastupima, kojih je sve manje, bez obzira na to što pesma nije njena, što nije kupljena i objavljena po pravilima muzičke industrije, te nije ispoštovan zakon o autorskim i izvođačkim pravima.

Izvor blizak Milici Pavlović koji je želeo da ostane anoniman otkriva detalje ove sumanute situacije koja se nikada nije desila na domaćoj muzičkoj sceni.

- Milica se ni kriva ni dužna našla u skandalu koji se nije desio u istoriji srpske estrade - počinje izvor, i dodaje:

- Svi koji se bave muzikom počev od autora pa do izvođača znaju da demo-snimak ne znači ništa. Jedna pesma dok traži svog kupca može da ima desetine demo-snimaka u izvođenju bilo koga. To što Ana ima neku svoju verziju ne znači da je pesma njena i da može da je peva kao svoj hit. Milica ima ugovor za pesmu „Provereno“, uredno ju je kupila i ima izvođačka prava. Ana nije dala kaparu za pesmu, o situaciji se nije oglašavala, a autorima pesme Dejanu Kostiću i Draganu Brajoviću Braji se čak ne javlja na telefon. Moguće je da će protiv Ane pokrenuti i tužbu. Ovo što Nikolićeva radi bez blama nije lepo, a nije ni kolegijalno. Naravno da Ana na nastupu može da peva pesmu „Provereno“, ali isključivo i samo u verziji i sa tekstom koji je snimila Milica Pavlović jer je to jedina pesma koja postoji. Neko će morati Ani da objasni da se ona kiti tuđim perjem, ozbiljno krši autorska i izvođačka prava i pored svega toga praktično izvodi pesmu koja ne postoji, a za koju misli da je njen ekskluzivni hit - završava izvor za Alo!.

SKANDAL OZBILJNIH RAZMERA Pijana Ana prisvojila Miličin megahit, a evo šta Pavlovićeva kaže na to

Alo/ Nikola Todorović

 

Pozvali smo Milicu Pavlović da nam prokomentariše ovaj slučaj sa starijom koleginicom, ali pop zvezda nije htela da dublje ulazi u ovaj nesvakidašnji slučaj.

- Nemam komentar na ovu celu situaciju - kratko je rekla ona za Alo!

Dragan Brajović Braja, autor velikog hita, bio je kratak ali veoma jasan sa porukom koju je poslao.

- Sve je već rečeno i ne bih se uplitao u tu priču. Neka služi na čast akterima koji to rade sa pesmom „Provereno“ - rekao je Braja za Alo!.

Nikolićeva, koja krši zakon, autorska prava i zamišlja da ima hit, do zaključenja ovog broja nije odgovarala na naše pozive.

Napisaću drugu strofu

Društvenim mrežama kruži snimak na kome Ana Nikolić u vidno alkoholisanom stanju u jednom beogradskom klubu izvodi pesmu „Provereno“. Ona je peva sa tekstom koji je pisan za nju, ali kako ta verzija nikada nije završena, pevačica je imala i opasku koja je bila duhovita samo njoj.

- Ostalo je napišem drugu strofu- rekla je Nikolićeva dok je izvodila Miličin megahit.

Provereno osma u trendingu

Iako je album izdala 11. aprila, Milica Pavlović ne silazi sa trending liste. I posle dva meseca njena pesma „Provereno“ nalazi se na osmom mestu muzičke liste i broji 10 miliona pregleda.

 

SKANDAL OZBILJNIH RAZMERA Pijana Ana prisvojila Miličin megahit, a evo šta Pavlovićeva kaže na to

Foto: ATA Images

 

SIN ĆE SE ZVATI LUKA! Luna i Marko otkrili prve utiske nakon krštenja svoje mezimice, a evo kada će Mija dobiti brata

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Zoran

13.06.2022 07:42

Bila je riba sad je pernata kokoška u mega stilu

Ana

13.06.2022 18:39

Milica je devojka koja ulaze u sebe i svoju karijeru i svaka joj cast na tome, a ovu alkoholicarku ne zelim da komentarisem

gde ima dimaima i vatre

14.06.2022 00:38

pijana ili trezna ... da jemuško zvalo biste je boemom Ana je inače za Milicu pojam pevačice MILICA zeva kad peva