Ana Nikolić
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Pesma za Evroviziju završena je pre dva dana kada je za ovogodišnjeg predstavnika izabrana Teya Dora koja će nas u Malmeu predstaviti sa pesmom "Ramonda". 

"Pesma za Evroviziju" naslednik je takmičenja "Beovizija" koje je u tadašnjoj Srbiji i Crnoj gori počelo da se održava 2000. godine.

Tradicionalno su se na "Beoviziji" birale najbolje pesme koje su Srbiju vodile do "Evrovizije", a jedna pesma privukla je posebnu pažnju javnosti.

Ta pesma takmičila se 2006. godine na Beoviziji, a iako se našla na drugom mestu, postigla je neverovatan uspeh, te se i danas skoro 17 godina kasnije priča o njoj. Posebno je zanimljivo da ona nosi titulu "najskuplje plaćene pesme na estradi".

Ana Nikolić

Foto: Youtube/Printscreen

 

Reč je o pesmi "Romale romali" koju je izvela Ana Nikolić, a radio ju je frontmen pilota Kiki Lesandrić. 

Ipak, nju je obeležio skandal i na samoj "Beoviziji". Mnogi su očekivali da će Ana dobiti priliku da nas predstavlja u Grčkoj te godine, a onda se našla na drugom mestu na "Beoviziji", odmah iza pesme "Ludi letnji ples" grupe "Flamingosi".

Ana Nikolić

Foto: Youtube/Printscreen

 

Međutim, nijedna od ove dve pesme nas nije predstavljala. Žiri iz Crne Gore tada nije dao niti jedan glas našim izvođačima, te je na takmičenje otišla njihova grupa "No name" sa pesmom „Moja ljubavi“.

Ana se jako radovala odlasku na Evroviziju i bila je sigurna da će predstavljati Srbiju i Crnu Goru u Grčkoj. Kada nije uspela da prođe na takmičenje bila je vrlo razočarana.

- Bila je greota što ta pesma nije prošla. Te godine "Evrovizija" se održavala u Atini, ja sam čak htela i da pevam na grčkom, sve je bilo lepo smišljeno. Ta pesma meni uopšte nije donela novac. Ja sam se posle lečila jer nisam pobedila, a svima drugima je donela pare - rekla je Ana tada.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading