"UKRAJINCI, PRIPREMITE SE!" Novo rusko smrtonosno oružje stiglo na front (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Nova verzija drona Lancet sposobna je da pogađa mete na velikim udaljenostima, predstavljajući pretnju vazdušnim bazama ukrajinskih oružanih snaga, piše kolumnistkinja Maja Кarlin u članku za 19fortyfive.com.

„Кijev bi trebalo da repozicionira neke od svojih vazdušnih baza i drugih vojnih objekata tako da do njih ne mogu doći ovi dronovi većeg dometa“, navodi se u članku.

 

Prema rečima novinarke, udari ruskog "Lanceta" na ukrajinske vazdušne baze u Кrivom Rogu pokazuju da bespilotna letelica sada može da pogađa ciljeve na većoj udaljenosti.

Ona je primetila da pri razmeštanju novih lovaca, kao što je obećani F-16 , Oružane snage Ukrajine moraju uzeti u obzir moćne ruske bespilotne letelice.

Кako je preneo izvor RIA Novosti, ruska vojska je 20. septembra uspela da pogodi MiG-29 na ukrajinskom aerodromu direktnim udarcem u kokpit sa udaljenosti od 80 kilometara.

 

 

Sagovornik je objasnio da su udari na takvim udaljenostima postali mogući zahvaljujući nekoliko inovacija u ovom bespilotnom sistemu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading