MINISTAR MOMIROVIĆ: Angažovano je više od 1000 putara, više od 600 kamiona i oko 270 mašina za čišćenje snega(VIDEO)
Printcreen Instagram

On je to objavio na svom instagram profilu.

 

Prethodno je, kod petlje Surčin, na autoputu Miloš Veliki, gde je bio u obilasku, ministar građevine kazao da će se broj angažovanih mašina i ljudi povećavati tokom dana jer sneg sve intenzivnije pada.

"Stavićemo vrlo brzo situaciju pod kontrolu. Savet građanima je da ne kreću na put bez preke potrebe", poručio je Momirović.

Momirović je, inače, obišao danas radove na izgradnji brze saobraćajnice Valjevo - Lajkovac, i tom prilikom rekao da je zadovoljan dinamikom kojom radi kineska kompanija "Šangdong".

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

 

 

Ministar je ukazao da će Valjevo u bliskoj budućnosti postati jedan od motora razvoja Srbije.


"Ovo je izuzetno važan projekat i za Valjevo i za Lajkovac. Brza saobraćajnica dovodi u Valjevo strane investitore. Planiramo da otvorimo 1000 novih radnih mesta u ovoj godini. Samo ''Hansgroe'', kao svetski lider u svojoj delatnosti, otvara 500 radnih mesta, a svega toga ne bi bilo da ne postoji perspektiva izgradnje ovog puta. Brza saobraćajnica će imati 18 kilometara, vrednost projekta je 158 miliona evra, a zahvaljujući našim kineskim partnerima posao se odvija planiranom dinamikom, tako da će Valjevo dobiti primat u Zapadnoj Srbiji, a za nekoliko godina postaće motor razvoja Srbije", rekao je ministar.

Naglasio je da vlada stremi platama od 1000 evra i penzijama većim od 400 evra.

To će doneti nova radna mesta za građane, ne samo Valjeva, nego čitavog Kolubarskog okruga", kazao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading