IZ JESENI U ZIMU I NATRAG Temperaturne oscilacije od 25 do -5 stepeni Celzijusa
Alo!/M. Š.

 

Prema pognozama Marka Čubrila, meteorologa, pred nama će biti još toplih dana.

"Narednih dana će u jugozapadnom vazdušnom strujanju ka našem delu Evrope priticati sve topliji avazduh te će preovlađivati sunčano i toplo vreme. Noći će i dalje biti hladne, ponegde uz maglu i ređu pojavu prizmnog mraza, dok će dnevni maksimumi biti u porastu i oko četvrtka koji će najverovatnije biti najtopliji dan u nedelji dostizati i do +24 stepena Celzijusa ponegde.

U petak već rano ujutro severozapadni, zapadni i jugozapadni deo regiona zahvatiće jače naoblačenje sa kišom,a ponegde i to uglavnom duž Jadrana može biti i grmljavinskih pljsukova. U toku dana ova oblačnost vezana za hladan front premeštaće se dalje na jugoistok i zahvatiti veći deo regiona donoseći naoblačenje, kišu, jak severozapadni vetar i zahlađenje tako da bi planine preko 900 mnv mogle imati prolazno jak, vlažan, sneg.

Pogoršanje bi najaksnije treblo zahvatiti jugoisotk Srbije tek u noći ka suboti.
U petak dnevni maksimum od samo oko +7 na severozapadu Hrvatske do oko +20 na jugoistoku Srbije.

U subotu na jugoistoku i jugu regiona pre poden pretežno oblačno uz kišu i snega preko 1000mnv, dok bi nad ostalim predelima uz prestanak padavina usledio rezvedravanje. Do kraja dana padavine bi svugde prestale. Vetar umeren do pojačan, severozapadni, a duž Jadrana bura.

Dnevni maksimum u subotu od +8 do +13 stepeni Celzijusa.

Razvedravnje nam u nedelju ujutro i početkom sledeće sedmice donosi hladne noći gde će na planinama biti mrazeva i oko -5 stepeni Celzijusa, dok se prvi mrazevi mestimično očekuji i u nizijama regiona.
Dnevni maksimum malo ispod proseka, uglavnom od +7 do +14 stepeni Celzijusa.", piše Čubrilo.

 

Komentari (0)

Loading