ajkula
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Britanski turista kojeg je napala ajkula bik na Karibskoj plaži nalazi se večeras na intenzivnoj nezi nakon što je zadobio strašne povrede.

Muškarac (64) se upustio u vodu u blizini hotela Starfish na ostrvu Karipsko ostrvo i napadnut je oko 10 metara od obale.

Svedoci su rekli da veruju da je ajkula, navodno ajkula bik, bila do 3 metra dugačka.

Žrtvi je navodno ajkula odgrizla deo leve butinu i levu ruku do lakta, kao i zadala ranu na stomaku, piše britanski medij.

Napad, koji se dogodio u petak na plaži "Turtle", naterao je vladu Trinidada i Tobaga da zatvori sedam plaža i morski park.

"Žrtva bila u vodi do pojasa"

Svedoci su rekli da je žrtva bila samo u vodi do pojasa kada je napadnuta, a da su ljudi u blizini pokušali da oteraju predatora.

Stefani Rajt, iz Zapadnog Saseksa, rekla je: „Videli smo neke ljude na plaži i prvobitno sam mislila da je gospodin imao srčani zastoj, i mislila sam da mu pomažu. A onda sam videla da neko trči dole sa peškirom, a zatim i kako leđno peraje izlazi iz vode i pomislila: 'O moj Bože, to je ajkula. Kao što se ispostavilo, videla sam i rep kako izlazi".

Zvaničnici su dodali da bi zatvaranje plaža i morskog parka omogućilo Obalskoj straži i Odeljenju za ribarstvo da istraže napad i možda "neutrališu" pretnju od ajkula.

Prošle godine je bilo 69 ničim izazvanih napada ajkula i 22 izazvana ujeda širom sveta, zajedno sa 14 smrtnih slučajeva, prema Međunarodnom dosijeu o napadima ajkula sa sedištem u Floridi.

(SUN)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading