DANICA GRUJIČIĆ U POSETI KIM: Ministarka zdravlja obilazi zdravstvene ustanove
Foto: Alo/Ministarstvo zdravlja

 Kako saznajemo, predstavnici ministarstva na čelu sa ministarkom obišli su zdravstvene ustanove u Ranilugu, Kosovskoj Kamenici i Kuscu.

Predviđeno je da naredno posete Pasijane i Laplje selo.

Inače, ministarka Grujičić prvi ministar zdravlja koji će ući u srpske enklave južno od Ibra, posle skoro jedne decenije.

Ko je Danica Grujičić?

Prof. dr Danica Grujičić rođena je 30. avgust 1959. u Titovom Užicu. Srpska lekarka, specijalista neurohirurgije, političarka, direktorka je Instituta za radiologiju i onkologiju Srbije, prodekan Medicinskom fakultetu u Beogradu i predsednik humanitarne organizacije Zdrava Srbija.

Otac je po potrebi posla otišao u Rusiju, pa je srednju školu završila u Moskvi. Studije medicine je počela u Moskvi, a završila u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,60.

Magistrirala je 1987. godine i doktorirala 1996. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Zaposlena je na Institutu za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije od 1984. godine, gde je od 2007. načelnica Odeljenja za neuroonkologiju. Uporedo sa kliničkom praksom angažovana je kao profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Izabrana je za asistentkinju 1992. godine, docentkinju 1998. godine, a od 2009. je redovna profesorka.

Objavila je kao autorka ili koautorka više od 250 naučnih radova, poglavlja u knjigama i monografija. Članica je Udruženja neurohirurga Srbije, Srpskog lekarskog društva i Evropske asocijacije neurohirurških društava.

Odlikovana je Ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena, 2020. godine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading