PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV BILJANE LUKIĆ : Đilasovoj saradnici opozicija čestita zbog pretnji ubistvom
Foto: Printscreen

Na pretnje ubistvom umesto osude reaguju aplauzom. Đilasova službenica Biljana Lukić napisala na Tviteru da je pomislila da pregazi automobilom novinara Predraga Sarapu, ali se tu nije zaustavila već je podelila sa svojim pratiocima i da za to dobija čestitke, a nije propustila priliku ni da uputi uvrede na račun medija koji ne igraju kako njen šef Đilas svira.

PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV BILJANE LUKIĆ : Đilasovoj saradnici opozicija čestita zbog pretnji ubistvom

Biljana Lukić, Blic, FOTO: Dejan Briza

 

- Zatrpale me poruke čestitki. Papirni smećari prave zvezdu od mene, na korak sam da počnem da naplaćujem autograme od obožavalaca - napisala je Biljana Lukić bez trunke sramote.

Na skandalozne tvitove Lukićeve reagovao je i Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“ izražava zgroženost zbog tvitova Biljane Lukić.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta saopštio je da je Savet Višem javnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv Biljane Lukić zbog krivičnog dela Ugrožavanja sigurnosti novinara Predraga Sarape.

- Biljana Lukić je najavila ubistvo Predraga Sarape na pešačkom prelazu, čime je izvršila ovo krivično delo za koje je zaprećena kazna do 3 godine zatvora. Krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 1. Krivičnog zakonika čini onaj ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica. Predmetno krivično delo je svršeno kada je pretnjom stvoren osećaj ugroženosti kod lica kome se preti. Pri tome je za postojanje dela bitno da se radi o ozbiljnoj pretnji koja kod pasivnog subjekta izaziva nespokojstvo, uznemirenje ili strah za život i telesni integritet - navodi se u saopštenju.

Savet napominje da je bezbednost novinara u Republici Srbiji prioritet nad prioritetima i poziva tužilaštvo da hitnim merama, pritvorom Biljane Lukić, spreči da ona svoju nameru, ubistvo novinara Predraga Sarape, sprovede u delo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading