ALO! INTERVJU NOVINAR PREDRAG SARAPA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Ne družim se s političarima!
Foto: Printscreen/Printscreen

Hoće li Hrvati nekad odustati od politike patološke mržnje prema Srbima?

- Čini se da istorija nekako doživljava renesansu na ovim prostorima, pa se tako poražene ideologije nacizma i fašizma vraćaju u gorem obliku s većom podrškom nego u trenucima svog nastajanja. Moji su preci proganjani i proterivani i ubijani od te ideologije koja se danas slavi u savremenoj Hrvatskoj. Otrovne strele se ispaljuju prema svakome ko pomene užase ustaške odeologije i njihove zločine. Za redefinisanje odnosa i stvaranje povoljnije klime potrebno je da se političke elite u Hrvatskoj odreknu ideologije zla koja se predstavlja kao težnja sa samostalnom državom.

Kako odgovarate na optužbe da ste Vučićev bot koji vodi jutarnji program?

- Ne zanimaju me previše kritike onih koji su bili članovi gotovo svih političkih partija i koji takve budalaštine govore isključivo partijski motivisani. Suviše je mržnje prisutno prema svakome ko ne napada Vučića ili ima za njega makar nešto pozitivno da kaže. Videli smo kako je prošao glumac Predrag Miki Manojlović, a i mnogi drugi. Ne osvrćem se na takve gluposti.

Da li se neki sami nude za goste, ima li političara koji mole, nude, obećavaju nešto samo da bi se našli u programu?

- Bilo je svega u mojoj karijeri. Kada je reč o jutarnjem programu, neki se teško bude. Sada su takve pojave veoma retke.

S kojim kolegama najviše volite da radite jutarnji? Najnovija u timu lica koja ujutru gledamo na TV Pink je Jovana Jeremić, u kakvim ste s njom odnosima?

- Sa svima sarađujem veoma dobro i ne bih nikoga posebno izdvajao.

Družite li se privatno s nekim političarima?

- Retko. Nemamo ista društva, pa se mimo posla retko viđamo.

Šta mislite o Vučićevoj ideji formiranja srpskog bloka?

- Mislim da je to originalna ideja i da može da promeni karakter političke scene. Nadam se da će zaživeti i dovesti do jedinstva o najbitnijim državnim prioritetima.

I za kraj, kad ustajete za jutarnji program i koliko vam to teško pada?

- S vremenom se čovek na sve navikava. Ustajem u 3.30. Priznajte da nije tako rano.

Voleo bih da ugostim Tajsona

Koga biste voleli da ugostite u programu, a koga niste dosad?

- Mnogo je onih koje bih rado video u emisiji, i to ne samo ljude iz sveta politike. Voleo bih da nam gostuju legende svetskog i srpskog sporta. Evo, za početak bilo bi lepo da nam gostuje Tajson. Deluje opasno, pa da vidimo kako će reagovati na teška pitanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading