"TO JE OZBILJNA GREŠKA" Poslanica nemačkog Bundestaga rekla šta ima o predlogu prijema tzv, Kosova u SE
Foto: Printscreen/Youtube

Današnja odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da preporuči 'Kosovo' za članicu Saveta Evrope je ozbiljna greška i ne doprinosi stabilizaciji Zapadnog Balkana - napisala je Nastić juče na društvenoj mreži "X".

Ona je istakla da upravo institucija koja se obavezala na zaštitu ljudskih prava i međunarodno razumevanje u Evropi, svojom odlukom dodatno deli kontinent.

- Od 46 država članica Saveta Evrope, 12 ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu. Nikada do sada u istoriji Saveta Evrope nije se dogodilo da u članstvo bude primljena država koja nije u potpunosti međunarodno priznata - podsetila je Nastić.

 

 

Ona je ukazala da Priština i Aljbin Kurti gaze sva manjinska prava na tzv. Kosovu, da nisu primenili nijedan dogovor Briselskog sporazuma iz 2013. godine.

- Uspostavljanje Zajednice srpskih opština na Kosovu, koja je bila glavni uslov za za dijalog sa Beogradom, Priština ne sprovodi već 11 godina. Istovremeno, Priština godinama sistematski promoviše zastrašivanje i diskriminaciju Srba na Kosovu i Metohiji. Odmazde i nasilje policijskih snaga kosovskih Albanaca nad Srbima i Romima su uobičajena pojava na Kosovu - podvukla je Nastić.

Primanjem tzv. Kosova u Savet Evrope, smatra, Zapad nagrađuje njegovu veštački stvorenu državu i tako minira dijalog Beograda i Prištine.

Srbija je, podseća, najavila da će napustiti Savet Evrope ako tzv. Kosovo zaista bude primljeno kao 47. članica Saveta Evrope na Komitetu ministara 17. maja.

- To bi otvorilo Pandorinu kutiju. Tako se stvara međunarodni presedan - upozorila je Nastić.

BONUS VIDEO

@alo_portal PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO IZ MOSTARA Pokušavamo da očuvamo mir, a ne da se hvatamo za gušu #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryoupage #viralvideo #predsednik #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Slaven

17.04.2024 17:40

Iskoracimo hrabro iz obesmisljenih institucija! Neka ostanu tamo koji hoce da se nista ne pitaju!!