Danica Grujičić u Majdanpeku
Foto: Printscreen/Ministarstvo zdravlja

Dr Grujičić je ukazala na nedostatak lekara i medicinskih sestara.

„Drago mi je da je u roku isporučen novi mamograf za Opštu bolnicu u Majdanpeku. Međutim, veliki je problem nedostatak kadrova, lekara i medicinskih sestara. Ja se nadam da ćemo sa određenim anketama koje sada sprovodimo sa studentima završnih godina fakulteta, kao i sa lekarima koji nisu zaposleni, naći načina da ih privolimo da dođu u male sredine i da svoju karijeru makar započnu ovde. Verujem da će neki od njih i ostati. Opština bi mogla da obezbedi smeštaj, jer su sada potrebni ne samo specijalisti, već i lekari opšte prakse”, rekla je ministarka zdravlja u Majdanpeku.

Danica Grujičić u Majdanpeku

Ministarstvo zdravlja

 

  
Ministarka Grujičić je najavila da će formiranjem Zdravstvenog centra u ovom gradu biti bolje organizovane specijalističke službe, posebno one koje su deficitarne:

„Ono što je dobro kod Zdravstvenih centara jeste što se neće duplirati specijalističke službe. Bolnica i Dom zdravlja su u jednom dvorištu i mnogo lakše će biti organizovani i specijalistički i opšti pregledi. Nema potrebe da pacijenti idu na hemioterapiju u Kladovo, to može da se uradi ovde. Razumem da nemate aparat za zračenje, ali sve ostalo će se raditi u Majdanpeku.”

Ministarka zdravlja je istakla da je jako važno što je Majdanpek oživeo i što ima dobru saradnju sa kompanijom Ziđin.

Danica Grujičić u Majdanpeku

Ministarstvo zdravlja

 

„Bila sam ovde pre 10 godina i bilo je tužno hodati ulicama, a ovo je sada grad koji živi. Vidim da se kineski partneri trude da poštuju ekološke principe. Ono što sada rade kao ekološke akcije tek će se videti za 5 do 10 godina, ali ovo je sada grad koji živi”, rekla je dr Grujičić.

Ministarka je ponovila da bi do kraja godine trebalo da počnu da rade mamamograf i novi najmoderniji 64-redni skener, kao i da bude zavšeno formiranje Zdravstvenog centra Majdanpek.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading