STIGAO BRZI INTERNET! Lepa vest za ovo mesto u Srbiji (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva/Foto: Marina Jančević

U decembru smo krenuli sa radovima, a danas prvi korisnik brzog interneta je jedno domaćinstvo u ovom selu, gde će deca videti šta znače usluge brzog interneta sa protokom preko 100Mb u sekundi. Korisnik danas postaje i škola, gde će đaci moći da imaju sve sadržaje koje imaju i đaci u svim ostalim školama u Srbiji“, izjavio je ministar Jovanović.

Ministar Jovanović je istakao da je ovo jedan od najvećih projekata Ministarstva informisanja i telekomunikacija čijom se realizacijom očekuje da do 2025. godine svaka kuća i svako selo u Srbiji budu povezani na brzi internet, kako bi svaki građanin, bilo da živi u gradu ili na selu, imao iste uslove za unapređenje kvaliteta života.

 

„Od izuzetne važnosti je uvođenje brzog interneta zato što će građani u Zagorici, ali i u svim drugim selima u Srbiji moći da koriste sve elektronske usluge koje smo razvijali prethodnih godina, kao i imati iste mogućnosti kakve imaju i građani u najvećim centrima u Srbiji“, rekao je Jovanović.

 

Ministar Mihailo Jovanović zajedno sa generalnim direktorom Telekoma, Vladimirom Radojkovićem, posetio je domaćinstvo porodice Petrović.

Dečacima, Igoru i Ognjenu, koji pohađaju šesti i osmi razred darovali su dva laptopa.

- Ovoj porodici darovali smo dva laptopa koja će im olakđati učenje i pristup internetu - saopštio je ministar Jovanović.

Njihovu radost i oduševljenje je bilo prekrasno videti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading