Jovanović otvorio konferenciju
Foto: Alo/Foto: Marina Jančević

On je ovom prilikom pozdravio prisutne i predstavio rezultate Vlade Republike Srbije u razvoju IKT sektora i istakao da su dalja modernizacija i ulaganje u najsavremeniju digitalnu, telekomunikacionu i inovacionu infrastrukturu sastavni deo Programa „Skok u budućnost – Srbija 2027”, jednog od najznačajnijih razvojnih programa u našoj novijoj istoriji, koji će zauvek promeniti izgled Srbije.

„U okviru programa „Skok u budućnost – Srbija 2027”, radimo na daljoj modernizaciji kroz proširenje Državnog data centra u Kragujevcu izgradnjom bloka 2 kapaciteta 16MW i gradimo Inovacioni distrikt, takođe u Kragujevcu. To će biti jedinstveni distrikt u regionu u kome će članovi IT zajednice moći da rade, a posebno mesto će imati Nacionalni centar za informacionu bezbednost i budući peti Naučno-tehnološki park u Srbiji.

Čitav kompleks jedne od najvrednijih i najznačajnijih državnih kapitalnih investicija, biće važan podsticaj za nova buduća ulaganja i otvaranje novih radnih mesta.

Danas u IKT sektoru radi oko 110 hiljada stručnjaka, a do 2027. očekujemo da će raditi najmanje 140 hiljada“, izjavio je Jovanović i dodao da će se do kraja 2024. godine završiti i izgradnja Ložionice u Beogradu, centra kreativnih industrija, informacionih tehnologija, eUprave i digitalizacije, čime Srbija postaje regionalno inovativno i kreativno čvorište, centar izvrsnosti, urbanog i dinamičnog života i stvaralaštva.

Technobank je vodeća konferencija i izložba u regionu Jugoistočne Evrope sa višedecenijskom tradicijom, koju odlikuje veliki broj posetilaca i predstavnika bankarske IT industrije, poslednja inovativna rešenja renomiranih kompanija izlagača i stalni fokus na aktuelne teme iz oblasti informaciono komunikacionih tehnologija u bankarstvu, plaćanjima, finansijama i sigurnosti.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading