Jovanovićeva osuda
Foto: Alo/MIT/arhiva

Jovanović je podsetio na rečenicu koja danas, kao i ranije u istoriji, odzvanja vrlo precizno i jako: „U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci!“

- U trenutku kada je briga i borba za državne interese značajnija nego ikada, kada se geopolitička situacija toliko komplikuje zbog različitih ratnih sukoba na istoku Evrope i Bliskom istoku, kada su se (ponovo) udružile sile Zapada da pokušaju da na agendu Generalne skupštine UN stave predlog Rezolucije o genocidu i Srebrenici suprotno Povelji UN, a da Parlamentarna skupština razmotri izveštaj kojim bi se preporučilo da tzv. Kosovo kao nepriznato parče teritorije koje je u skladu sa Poveljom UN deo Republike Srbije postane član Saveta Evrope, predsedniče Vučiću, mi nepokolobljivo stojimo uz vas jer znamo da „nije bitno kolika nas sila napada, već koliku svetinju branimo“.

Kada se u internet pretraživač ukuca: „Zločini nacista u Srbiji i Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu“, vidi se da internet sve zna i sve pamti.

- Pamte se Staro sajmište, Banjički logor, Jasenovac, masakri u Šapcu, Kragujevcu i Kraljevu, između 900.000 i 1.200.000 stradalih Srba samo na teritoriji NDH, Prebilovci i Jadovno. Nacistička Nemačka uz pomoć svojih saveznika nije se dvoumila da satre srpski narod, isti onaj narod koji je bio pobednik u Prvom svetskom ratu, Velikom ratu gde se kao ptica feniks iz pepela uzdigao i do nogu potukao Austro-Ugarsku, velikodušno oslobađajući slovensku braću koja su ratovala na strani okupatora. Koliko je ljubavi, srca i bratstva bilo u tadašnjoj odluci srpskog rukovodstva da pod skute prigrle i braću druge vere krojeći vizionarski Kraljevinu SHS!

Opet bi da se obruše na nas

- Ne zaboravljamo, predsedniče, koliko je samo malo trebalo da se poražena Nemačka nacističkom ideologijom i brutalnom silom obruši opet na naš narod, na brutalno bombardovanje Beograd i Srbije, na komandu glavnokomandujećeg generala okupacionih snaga u Srbiji da se za svakog ubijenog nemačkog vojnika u Srbiji strelja sto civila, na streljanje u Kragujevcu, na tragično stradale đake Kragujevačke gimnazije, na vešanja na Terazijama.

To piše na internetu i u našim udžbenicima, a ima li osude UN za genocid nad srpskim narodom? - pita se Jovanović, pa dalje poručuje:

- I danas zbog toga čvrsto stojimo i pratimo vašu poruku, da su nam mir i stabilnost preko potrebne, ali da ćemo se do poslednjeg boriti za interese Republike Srbije i Srba u Republici Srpskoj, da ćemo tražiti međunarodno pravo, da ćemo se za pravdu i istinu boriti činjenicama da Srbija nikada u istoriji nije nikoga napadala i da je uvek samo branila svoje interese, svojih građana i čuvala svoju teritoriju. Pobediće Srbija, kao što je uvek pobeđivala u istoriji!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading