Alo!
Foto: Alo/Alo!

Sastanku su prisustvovali ambasador Italije, Luka Gori, ambasador Slovačke Mihal Pavuk, v.d direktora Kancelarije za IT i eUpravu Milan Latinović i direktor Data Cloud Technology-ja Danilo Savić.

Ministar Jovanović je ovom prilikom ambasadorima predstavio rezultate Vlade Republike Srbije u razvoju IKT sektora, kao i planove za buduća ulaganja u najsavremeniju digitalnu, telekomunikacionu i inovativnu infrastrukturu koje su deo programa „Skok u budućnost – Srbija 2027“.

– Inovacioni distrikt u Kragujevcu, čija izgradnja je planirana programom „Skok u budućnost – Srbija 2027“ predstavlja jedinstven kompleks informacionih, inovativnih, kreativnih i digitalnih industrija u Srbiji i u regionu, a prostiraće se na 4,5ha. Ideja je da postane epicentar okupljanja mladih, pametnih, talentovanih i sposobnih ljudi koji će u svom gradu imati uslove za život i rad kakvi ne postoje nigde u Evropi. Mladih koji će ostajati u Srbiji, sa svojim porodicama, da razvijaju svoje ideje, vizije i snove i koji će biti motor daljeg razvoja i napretka i Kragujevca i Srbije – izjavio je ministar Jovanović.

– Zaista sam impresioniran infrastrukturom za čuvanje podataka i mislim da to predstavlja ekonomiju budućnosti. Ovaj Data centar u Kragujevcu je pokazatelj svega onoga što je Srbija do sada uradila kada govorimo o digitalizaciji i modernizaciji. Svi u Srbiji treba da budu izuzetno ponosni na sva dostignuća u ovoj sferi. Evropska unija je takođe podržala ovu oblast –  rekao je ambasador Žiofre i dodao da je zajedno sa ministrom Jovanovićem obišao mnoga mesta u Srbiji koja su dobila brzi internet kroz Projekat razvoja širokopojasne telekomunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Republike Srbije, a pohvalio je i učešće Srbije u programu Digitalna Evropa.

Bizportal.rs

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading