MIROVIĆ: Južni Banat kreće na put ekonomskog oporavka
Foto: Pokrajinska Vlada RS

„U Južnom Banatu su proteklih godina realizovani brojni infrastrukturni projekti, zahvaljujući kojima ovaj deo Vojvodine kreće na put ekonomskog oporavka i Pokrajinska vlada neće stati sve dok u svakom mestu ne realizujemo programe važne za lokalni razvoj, zapošljavanje ljudi i unapređenje svih oblasti značajnih za bolji život“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon radne posete opštinama Opovo, Kovačica i Pančevo.

Predsednik Mirović obišao je danas novoizgrađeni lokalni put Opovo–Debeljača, kao i radove na rekonstrukciji Ulice cara Lazara u Pančevu, koja predstavlja primarnu gradsku saobraćajnicu, istakavši da je iz pokrajinskog budžeta samo za ova dva projekta u Banatu izdvojeno više od 930 miliona dinara.

MIROVIĆ: Južni Banat kreće na put ekonomskog oporavka

Foto: Pokrajinska Vlada RS

 

„Novoizgrađeni put Opovo–Debeljača, u dužini od 12,6 kilometara, otvoren je za saobraćaj i to je važna vest za građane ovog dela Banata. Za nekoliko godina u blizini njegove trase biće novi auto-put koji će povezivati Beograd, Zrenjanin i Novi Sad, što će doprineti dodatnom razvoju opština Opovo i Kovačica, boljem povezivanju stanovništva, ali i, sigurni smo, dolasku novih investitora“, izjavio je Mirović.

Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada je u proteklih šest godina u Pančevo investirala gotovo milijardu dinara za, između ostalog, infrastrukturno opremanje industrijske zone, izgradnju potamiškog kolektora i rekonstrukciju Opšte bolnice, a dala je i podršku Vladi Republike Srbije za dolazak velikih kompanija koje već posluju u Pančevu.

„Zajedno sa lokalnom samoupravom potpuno rekonstruišemo jednu od primarnih gradskih saobraćajnica u Pančevu, u dužini od oko 1,5 kilometara. Biće izgrađena nova parking mesta i trotoari, zasađeno zelenilo i očekujem da će u junu radovi biti završeni“, istakao je Mirović.

U okviru radne posete Banatu, predsednik je obišao i radove na izgradnji fiskulturne sale u okviru Osnovne škole „Sava Žebeljan“ u Crepaji, u opštini Kovačica. Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i lokalne samouprave, vrednom 358,2 miliona dinara.

MIROVIĆ: Južni Banat kreće na put ekonomskog oporavka

Foto: Pokrajinska Vlada RS

 

Dogradnjom ovog objekta, površine 2.040 kvadratnih metara, biće unapređena nastava fizičkog vaspitanja i razvoj školskog sporta, kao i uslovi za rekreativno i profesionalno bavljenje sportom, s obzirom na to da u ovom naseljenom mestu postoje klubovi za rukomet i košarku.

„U Crepaji smo pre dve godine završili izgradnju i opremanje industrijske zone i imamo investitore koji su iskazali interesovanje za ulaganje u ovu opštinu, što je važna vest za sve građane“, naveo je Mirović.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da je Ulica cara Lazara godinama bila devastirana, a da će ove godine zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade ona biti potpuno rekonstruisana na ponos svih građana Pančeva, poručivši da će ulica ujedno biti i jedna od najzelenijih u gradu.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading