MIROVIĆ: Ustanove socijalne zaštite jedan od prioriteta Pokrajinske vlade (FOTO)
Pokrajinska vlada Vojvodine

„Zadovoljan sam jer sam ovde u Veterniku video veliki broj stručnih, posvećenih radnika koji brinu o korisnicima. Zajedno sa Vladom Srbije, preko Кancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, uložili smo velika sredstva za poboljšanje uslova u ustanovama socijalne zaštite, i to će nam biti prioritet i u narednim godinama. Ovo je velika stvar za ovu ustanovu, koja ove godine slavi pet decenija postojanja. Ima još posla u ovoj oblasti, ali vidi se napredak“, rekao je Mirović.

MIROVIĆ: Ustanove socijalne zaštite jedan od prioriteta Pokrajinske vlade (FOTO)

Pokrajinska vlada Vojvodine

 

 

Ustanova za decu i mlade ometene u razvoju  „Veternik“ jedna je od najvećih ustanova socijalne zaštite u Srbiji, koja zapošljava 275 radnika različitih profila i u kojoj je trenutno smešteno 500 korisnika.

„U ovu ustanovu zaposleni su ugradili svoje živote, posvećeno i marljivo brinući o korisnicima kojima je potrebna podrška. Najveća ulaganja Pokrajinske vlade odnose se na adapataciju i sanaciju kuhinje, trpezarije i podstanice, obnovu vešeraja, nabavku medicinske opreme i nameštaja i uređenje dvorišta. I u vremenu pred nama izdvajaćemo sredstva kako bismo sve domove doveli u dobro stanje, u kakvom je danas upravo Dom u Veterniku“, naglasio je Mirović.

MIROVIĆ SA CRNOGORSKOM GENERALNOM KONZULKOM Razvijaju se ekonomski odnosi Srbije i Crne Gore

„Pored smeštaja, osnovni cilj ustanove je sticanje veština koje omogućavaju veću funkcionalnu nezavisnost. Ovde se uče veštine svakodnevno neophodne korisnicima koje tako povećavaju njihovu samostalnost i kvalitet  života“, izjavila je direktorka Doma „Veternik“ Ana Vila.

MIROVIĆ: Ustanove socijalne zaštite jedan od prioriteta Pokrajinske vlade (FOTO)

Pokrajinska vlada Vojvodine

 

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, pomoćnica ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Zekavica i zamenica direktora Кancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Sandra Nedeljković.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading