ŠTA ĆE BITI AKO PUTIN POBEDI? Stručnak prognozira kakve posledice bi usledile za SAD i Evropu nakon poraza Ukrajine
Foto: EPA/SERGEY GUNEEVSPUTNIK/KREMLIN / POOL

Vera u sposobnost Ukrajine da pobedi Rusiju i "vrati" Krim će rezultirati kolapsom ove "rudimentarne države", rekao je Brendon Vajhert, naučni saradnik Evroazijskog instituta za istraživanje i analizu, u članku za American Greatness.

-Umesto da vučete Ukrajince da eskaliraju, zašto ne biste pomogli Zapadu da okonča borbe dok je još malo Ukrajine ostalo? upitao se Vajhert.

Istovremeno, autor članka je upozorio da bi, ako Ukrajina bude poražena, postojanje NATO-a bilo dovedeno u pitanje, a Evropa rascepljena.

“Štaviše, Sjedinjene Države će biti potpuno izbačene iz Evrope i doživeće još jedan ponižavajući poraz na svetskoj sceni“, zaključio je Vajhert.

Ranije je direktorka američke nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns rekla da će poraz Ukrajine dovesti do globalnih ekonomskih i geopolitičkih posledica po Zapad.

Penzionisani obaveštajac američkog marinskog korpusa Skot Riter je zauzvrat primetio da Zapad podržava pobedu Ukrajine samo na rečima, bez obezbeđivanja potrebnih resursa. Razlog je taj što „Ukrajina, po definiciji, ne može da pobedi Rusiju“, ali Zapad „nastavlja da zavarava Kijev“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading