UKRAJINA SE SPREMA ZA NAPAD?  Zaharova upozorila: Strani instruktori im obučavaju vojnike za borbu sa sopstvenim stanovništvom!
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Ona je ukazala da se to dešava u uslovima kada se situacija pogoršava i kada se zastrašuju građani Ukrajine velikim porudžbinama naoružanja.

- Sklapaju se ugovori, takav ugovor je potpisan sa Velikom Britanijom po apsolutno nepovoljnim uslovima koji će biti teret upravo običnim građanima Ukrajine, stanovnicima koji žive i opstaju u ratnim uslovima, u uslovima unutrašnjeg sukoba -  rekla je ona za televiziju „Prvi kanal“.

Zaharova je podsetila da je „pumpanje“ Ukrajine oružjem i snabdevanje oružjem zabranjeno Minskim sporazumima.

- Šalju se instruktori koji ih sigurno ne obučavaju vezu i kukičanju u periodu mira, već za borbu protiv sopstvenih građana - prokomentarisala je ona aktuelne događaje, dodajući da se radi o provokacijama.

Podsetimo, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nedavno je upozorio da Ukrajina otvoreno provocira. On je reagovao na saopštenja ukrajinske strane da je Kijev upotrebio američki protivtenkovski raketni sistem „DŽavelin“ u Donbasu.

Prema rečima Lavrova, ratoborna retorika Kijeva odražava želju za prelaskom sukoba u Donbasu u goruću fazu.

U Kremlju su takođe istakli da bi usijane glave u Kijevu mogle da izazovu novu katastrofu u Donbasu.

Amerika i NATO aktivno naoružavaju Ukrajinu, obučavaju ukrajinske vojnike, koji potom znanja i veštine primenjuju u Donbasu, i održavaju zajedničke vojne vežbe a sve te aktivnosti u Moskvi su okarakterisali kao najgrublje provokacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading